Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Najavljena kontrola lovačkog novca

03.06.2011. 22:00
Najavljena kontrola lovačkog novca


Najprije ćemo se pozabaviti financijama, a potom sazivati izvanrednu skupštinu društva, rekao je novoizabrani predsjednik Veršić, dodajući da postoji mogućnost uštede i do 100.000 kuna, koje treba usmjeriti u nabavu alata i divljači


U lovačkoj kući u Sabunikama, ninska Lovačka udruga Jarebica, u kojoj je 240 lovaca, održala je izbornu skupštinu na kojoj je pored rasprave o proteklom jednogodišnjem radu izabrano novo vodstvo. U radu skupštine, kojom je rukovodio dosadašnji predsjednik Neven Ljubičić, sudjelovao je ukupno 60 lovaca.
U novu skupštinu birani su: Branko Peroš Šime, Robert Peša, Dragan Vukšević, Dorijan Vukšević, Milivoj Stručić, Frenk Puhalović, Joško Zekanović, Giovani Larga, Marko Utković, Dalibor Beram, Marino Begonja, Milorad Petešić, Aleksandar Marinković, Tomislav Jović, Šime Radman, Davor Begonja, Miljenko Kolanović, Josip Skoblar, Eduard Duka, Šime Šango Gojko, Ive Glavan Frane, Ante Vulinović, Damir Beram, Nado Jurlina, Tomislav Paleka, Šime Veršić, Ive Veršić, Ivo Surić, Krešimir Budija, Grgo Maraš, Križan Furčić, Ante Perinić Giovani, Branko Rončević, Marin Kožul, Branko Jakovčević, Ante Mustać, Ivan Štulić, Sandi Šalov, Šime Glavan, Ante Ćurko, Damir Stulić i Branko Sjauš.
Skupštinari su za novog predsjednika Lovačke udruge Jarebica jednoglasno izabrali Ivu Veršića.
– Nezadovoljan sam dosadašnjim radom i vodstvom Lovačke udruge, kao i mnogi drugi lovci. Učinit ćemo sve da bude bolje. Najprije ćemo se pozabaviti financijama, a potom sazivati izvanrednu skupštinu društva, rekao je novoizabrani predsjednik Veršić, dodajući da postoji mogućnost uštede i do 100.000 kuna, koje treba usmjeriti u nabavu alata i divljači.
Stari predsjednik Neven Ljubičić kazao je da je noćni krivolov najizraženiji na području Vrsi i Ninskih Stanova, a u lovištu Punta Skala u kojem su izgrađene tri čeke pronađene su i uklonjene sajle za hvatanje divljih svinja.
 – Na suzbijanju krivolova radilo se više nego ikada do sada i to u uskoj suradnji s Policijskom postajom Nin, čijim djelatnicima s ovog mjesta javno zahvaljujem, rekao je Ljubičić.
O prošlogodišnjim prihodima i rashodima i financijskom planu za tekuću 2011. godinu govorio je tajnik Zdravko Lipotica. Prihodi bi se trebali kretati u visini od 672.441 kunu.