Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Nova fešta bit će za Davidov povratak

03.06.2011. 22:00
Nova fešta bit će za Davidov povratak


Mještani Nina i okolnih mjesta skupljali su sredstva za liječenje teško bolesnog dječaka Davida


Svoju humanost i svoje veliko srce još su jednom iznova iskazali građani Nina kao i njihovi gosti iz Grba, Vrsi, Zatona, Privlake, Ninskih Stanova, Vira, Sukošana, Zemunika, grada Zadra te ostalih mjesta iz Zadarske županije, odazvavši se u velikom broju humanitarnom koncertu pod nazivom “Zajedno za Davida”.
Koncert, koji je održan u četvrtak navečer na trgu kneza Višeslava, na prostoru između župne crkve sv. Anselma i zgrade stare ninske osnovne škole u centru Nina, inicirala je ninska udruga Žena “Aenona”. Organizaciju je potpomogao je Grad Nin a suorganizatori su mu bili ninska gradska Turistička zajednica, ured ninskog dekanata s don Šimom Kevrićem te gradsko Komunalno poduzeće “Komunalije i odvodnja d.o.o.”. Sav prihod od ulaznica te donacija usmjerit će se za liječenje 12-godišnjeg dječaka Davida Orlića od leukemije.
U znaku Ninjana i klapa
Ovo za mnoge posjetitelje nezaboravno događanje od početka do kraja uspješno je vodio nenadmašni zadarski novinar i TV voditelj Igor Jelinić Toto. Na početku je zahvalio svima koji su na bilo koji način dali svoj obol ovom događanju, dodavši kako svi iz Nina kolijevke hrvatstva zajednički pozdravljaju malog Davida i njegove roditelje, majku Ljubicu i oca Davora te kako mu žele što brže ozdravljenje.
Prvi je na pozornicu stupio ninski cvitaraš Ivan Grbić, a zatim i mladi tamburaši, članovi KUD-a Branimir, s dirigenticom Ivanom Burela te članovi sve poznatije ninske muške klape “Condura”.
 Kako je program tekao dalje, tako je i atmosfera ispred i uokolo župne crkve među izvođačima i publikom bila sve veselija. Nastavak je također pripao klapskom pjevanju u kojem su se na najbolji mogući način predstavile ženske klape “Libar” iz Privlake i “Kandelora” iz Zemunika, muška klapa “Bibinje” iz Bibinja i njihov tenor Ivica Sikirić Ićo te mješovita klapa “Kolajna” iz Zadra. Atmosferu su posebno zagrijala dvojica poznatih kantautora Zoran Jelenković iz Zadra i Hari Rončević iz Splita. Njih dvojica su uz pratnju zadarsko-ninskog benda “Central” razgalili okupljene svojim hitovima.
Na samom kraju glazbenog programa voditelj je pozvao sve sudionike da izađu na pozornicu te da cjelovečernji trosatni humanitarni koncert zaključe zajedničkom izvedbom pjesme “Moj lipi anđele”.
Ninski dobrotvori
Kažimo kako su mnogi svojim dolaskom i novčanim prilozima na ovo događanje iskazali veliku humanost i osjećaj za pomoć u nevolji. Među njima svakako se mora istaknuti ninski bračni par Petra i Željku Surić, koji su donirali 2.600 kuna, Nevenku Vučković s poklonjenih 500 kuna kao i skupinu mladih iz nina pod imenom “Mina” koji su sav prihod od ovogodišnjeg karnevala u iznosu od 700 kuna darovali organizatoru koncerta.
– Zahvaljujemo izvođačimai svima koji su se odazvali našem pozivu i koji su pomogli da se nastavi liječenje do samog ozdravljenja našeg dragog Davida. Njemu s ovog mjesta, ispred svetišta našeg zaštitnika sv. Anselma, šaljemo zajedničke pozdrave i obećanje da ćemo kad se vrati u našu sredinu ponovno upriličiti sličan događaj, rekla je Surić.