Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Žrtvu će na sud privesti policija

03.06.2011. 22:00
Žrtvu će na sud privesti policija


Iako je on žrtva, Pakoštanac Joško Vučkov ni jučer se nije pojavio na Županijskom sudu u Zadru na suđenju koje je nastavljeno nakon gotovo sedam mjeseci.
Upravo zbog toga sudac Ante Anić je zatražio da se na sljedeću raspravu, Vučkov “prisilno dovede”, odnosno da ga dovede policija. Riječ je o suđenju protiv Milana Vulina koje se na traženje Vrhovnog suda RH ponavlja. Vulin je naime, optužen zbog pokušaja ubojstva, ali je na prvom suđenju na zadarskom sudu bio osuđen za blaže kazneno djelo – pokušaj nanošenja teških ozljeda te je bio uvjetno osuđen na devet mjeseci zatvora s rokom kušnje od tri godine.
I ovaj put tužitelj Radovan Marjanović ustrajao je na kvalifikaciji kaznenog djela pokušaja ubojstva. Cijela se “priča” dogodila sredinom lipnja prije gotovo šest godina u Pakoštanima. Vulin je nakon svađe, škarama duljine 12 cm Vučkova ubo u vrat teško ga ozlijedivši. Optuženi je još na prvoj raspravi ponovio kako se ne smatra krivim.
U petak je svoj nalaz i mišljenje o težini Vučkovih ozljeda opet pojasnio vještak medicinske struke Josip Škavić koji je ponovio kako ozljeda nanasena Vučkovu nije mogla dovesti do smrtne posljedice.
Suđenje je potom odgođeno jer je branitelj optuženog Vulina, Miše Papić predložio Sudskom vijeću da se pribave podaci i dostavi pisani podnesak o kaznenim prijavama protiv Joška Vučkova.
– Imam informacija kako je on poznat u Pakoštanima kao jedan od najvećih nasilnika koji je prijavljivan i zbog obiteljkog nasilja, a čuo sam i da trguje opojnim sredstvima – rekao je odvjetnik Papić.
Sudsko je vijeće njegov prijedlog prihvatilo.