Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Četiri godine dječje olimpijade

03.06.2012. 22:00
Četiri godine dječje olimpijade


U organizaciji i pod pokroviteljstvom Grada Nina, a u suradnji s ninskim Dječjim vrtićem “Morska vila” i njegovim područnim odjeljenjem Poljica Brig ovog je vikenda u povodu Svjetskog dana sporta te Dana grada Nina na Gradskom sportskom centru Dvorina održana četvrta, tradicionalna “Dječja olimpijada Nin 2012.”.
U pratnji i uz logističku podršku ravnateljice vrtića Irene Ćuk te dviju odgojiteljica Jadranke Dević i Irene Oltran te uz bučno bodrenje roditelja i brojnih okupljenih, mali olimpijci natjecali su se u šest sportskih disciplina: u štafeti 4×25 metara, trčanju na 50 metara, skoku u dalj, bacanju teniske loptice, mininogometu i u disciplini pod nazivom “Ninska tica trkačica”.
U trčanju na 50 metara najbolji rezultat ostvarila je Lana Mustać ispred Ivone Magaš i Lucije Savić. U štafeti su nastupile četiri ekipe, a najuspješnija je bila ona u sastavu Ena Zekanović, Tereza Utković, Lana Zekanović i Bruno Knežević. U skoku u dalj najdalje je skočio Mihovil Smokrović. U bacanju teniske loptice najuspješniji je bio Toni Sipina. U malom nogometu slavili su žuti pogotkom Dantea Šalova. U disciplini “Ninska tica trkačica” slavila je Lana Dugeč.