Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Gospić: Ne znam apsolutno ništa o protivniku

Autor: Viktor Bogut

03.06.2013. 22:00
Gospić: Ne znam apsolutno ništa o protivniku

Foto: Filip BRALA



Morat ću ući oprezno u dvoboj jer ne znam što mogu očekivati od protivnika. Moram ga malo upoznati, moram vidjeti kakav je borac, a to ću moći napraviti tek u ringu – Jakov Gospić


Zadarska boksačka renesansa nastavit će se u nedjelju kada će se Ivan Jukić u Jazinama boriti za WBC titulu svih slavenskih zemalja. WBC je inače jedna od najelitnijih boksačkih federacija, tako da će nedjeljna priredba vjerojatno biti najvrjedniji boksački spektakl održan u Zadru, a sigurno spada i među najvažnije priredbe održane u Hrvatskoj. U niz jakih borbi ističe se ona drugog Zadranina, teškaša Jakova Gospića koji će se boriti u borbi za prestiž i napredak na svjetskim ljestvicama. Protivnik će mu biti malo poznati Slovak Lukas Silka. Slovački boksač je relativno nov u svijetu profesionalnog boksa, a do sada se u karijeri borio četiri puta, a ostvario je polovičan uspjeh, dvije pobjede i dva poraza.
– Dobio sam ime protivnika, ali to je manje-više sve što znam o njemu. Pokušao sam naći neke snimke na internetu, no nema ničega. Sve u svemu očekuje me meč protiv potpuno nepoznatog protivnika – kazao je Gospić, koji će tako tražiti pobjedu i poboljšanje svog profi-boks omjera. U ovom trenutku Gospić je u svojih 20 borbi ostvario 13 pobjeda i sedam poraza.
– Naravno da očekujem pobjedu i samo to bi me zadovoljilo. Ipak se borim kod kuće, u Jazinama pred svojim navijačima. Pred Tornadom. Naravno da ću ići na pobjedu.
Gospić se posljednji put borio prije nekoliko mjeseci u srpskom Bečeju. Tamo je ostvario pobjedu. Za nastavak niza ima protivnika koji je nepoznanica, tako da će ipak s određenom dozom respekta i vrlo koncentrirano morati ući u nedjeljni dvoboj.
– Morat ću početi oprezno jer ne znam što mogu očekivati od protivnika. Moram ga malo upoznati, moram vidjeti kakav je borac, a to ću moći napraviti tek u ringu. No, ponavljam, očekujem veliku podršku publike i vjerujem u pobjedu – zaključio je Gospić.