Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Kalmeta: Bit ću gradonačelnik svih građana Zadra!

Autor: Suzana Bandić

03.06.2013. 22:00
Kalmeta: Bit ću gradonačelnik svih građana Zadra!

Foto: Velimir BRKIĆ



Iako u Gradu Zadru i Zadarskoj županiji nije došlo do službene primopredaje i preuzimanja vlasti, jer će se, kako javlja Županijsko izborno povjerenstvo, izbori na dva biračka mjesta ponoviti i treći put, zadarski hadezeovci jučer su slavili pobjedu. Matematika je, naime, bila na njihovoj strani, kao i činjenica da su u postocima dobili nadmoćnu prednost koju ni treći krug na dva biračka mjesta u gradu i županiji ne može promijeniti.
– Naša pobjeda je sigurna pa stoga iskazujem zahvalu svim biračima. To znači da su prepoznali naš dosadašnji doprinos i rad za dobrobit ovog našeg kraja. Dano povjerenje moramo opravdati, a najbolji mogući način je otvaranje novih radnih mjesta i zapošljavanje, zadovoljno kaže Stipe Zrilić, novi “stari” župan Zadarske županije
Božidar Kalmeta, Zrilićev stranački kolega i gradonačelnik Grada Zadra sljedeće četiri godine,  obećao je kako će grad voditi sukladno onome što je izneseno u programu koji su ponudili biračima.
– Upoznat sam s većinom gradskih problema kao što su primjerice problem pristupnog puta u Diklu, Bihaćkoj ulici i slično i spreman sam se uhvatiti u koštac s njima, a i svim drugim poblemima koje bude za mog mandata trebalo rješavati. Želim istaknuti kako ću biti gradonačelnik svih građana našega grada bez obzira kojoj političkoj opciji pripadaju i za koga su glasovali, a iako HDZ ima nadpolovičnu većinu u Gradskom vijeću, od svih vijećnika očekujem potporu kada bude riječ o dobrim projektima koji su važni i dobri za naš grad, naglasio je Kalmeta.