Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

U Polači “vrag” pomutio računicu s biračem broj 666!

Autor: Suzana Bandić

03.06.2013. 22:00
U Polači “vrag” pomutio računicu s biračem broj 666!

Foto: Zvonko KUCELIN



Na biračkom mjestu u Arbanasima u glasačkim kutijama pronađen je jedan listić više od broja glasača


Ni iz drugog puta Zadrani nisu uspjeli izabrati gradsku i županijsku vlast, a jučer je “zapelo” u Arbanasima i u Polači gdje se u glasačkim kutijama pronašao po listić više od evidentiranog broja glasača koji su izišli na birališta.
Gradsko izborno povjerenstvo kojim predsjeda Željko Rogić, predsjednik Općinskog suda u Zadru, izvijestilo je kako je iz zapisnika o radu biračkog odbora na biračkom mjestu broj dva u Gradu Zadru proizišlo kako je u glasačkim kutijama pronađen jedan listić više od broja glasača, odnosno da je bilo 550 listića, a 549 evidentiranih birača.
9. lipnja 2013. godine trebali bi se ponoviti i izbori za načelnika i njegova zamjenika u Općini Polača. Prigovor je uložio dugogodišnji načelnik Viktor Prtenjača. Postoji sasvim opravdana vjerojatnost kako se izbori neće ponavljati. Kako smo neslužbeno doznali do pomutnje i zbrke s dva listića viška – jednim za načelnika i jednim za župana Zadarske županije – došlo je kod prebrojavanja.  Pokazalo se kako je malo “vrag” upleo svoje prste. U poslijepodnevnim satima je, naime, jedna starija mještanka dovezena automobilom do ispred biračkog mjesta, a kako bi joj se olakšalo glasanje obzirom na teško zdravstveno stanje, potpredsjednica biračkog odbora, nestranačka Ana Jeličić, starici je donijela listiće do automobila. Sve je bilo brzo obavljeno, no ipak je izlazak potpredsjednice BO izvan biračkog mjesta zasmetao jednom članu. U prepirci je li to što je učinila u redu ili nije, ime starije gospođe koja je bila 666. glasač po redu, jednostavno nije zaokruženo, a listići su ubačeni u kutije.