Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Žestoko se obračunali prezimenjaci Radović

Autor: Minja Gugić

03.06.2013. 22:00
Žestoko se obračunali prezimenjaci Radović

Foto: Zvonko KUCELIN



Drugi krug lokalnih izbora u njegovom rodnom mjestu Vir na istoimenom otoku, 63-godišnji Milivoj Radović zasigurno će dugo pamtiti zbog incidenta koji se dogodio jer je završio sašivenom arkadom i napuknutim nosem, a isto to bi mogao reći i njegov sumještanin i prezimenjak, Fred Radović (49) koji je “platio” kišobranom.
– Na glasovanje sam išao već oko 7.30 sati. Sve sam brzo obavio jer nije bilo gužve i putem nazad sam susreo poznanika i malo se s njim zaustavio kako bih popričao. Vidio sam u blizini Freda Radovića kako također, razgovara s nekim ljudima i čuo sam da ih otvoreno “vrbuje”, agitira i nagovara za koga i koju opciju trebaju glasati. Ja sam mu na to samo rekao: “Nemoj to raditi. Nemoj ljude nagovarati za koga će glasovati” i nastavio pričati s poznanikom. On se u sekundi stvorio kraj mene i četiri me puta udario glavom o glavu. Istrgnuo mi je kišobran iz ruke i nastavio me tući, ispričao je jučer svoju verziju vidno ozlijeđen i još uvijek u šoku, Milivoj Radović.
Fred Radović je pak, jučer rekao kako je stariji Radović napao njega. I to ga je najprije žestoko verbalno napao, izvrijeđao, te mu na kraju i ozbiljno zaprijetio smrću.
– Nakon glasovanja sam putem sreo prijatelje, koji usput budi rečeno, uopće nisu iz Hrvatske, već iz susjedne BiH. S njima sam razgovarao o potpuno drugim stvarima – vremenu, ribolovu…. On je mislio da ih ja nagovaram da glasuju za Kristijana Kapovića. Napao me kišobranom. Kad mi je htio zadati taj zadnji udarac, nisam više htio trpiti, istrgnuo sam mu kišobran i priznajem – nezgodno ga pogodio baš u oko, kaže Fred Radović.