Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Na odmorištu Nadin opljačkani češki turisti

03.07.2011. 22:00
Na odmorištu Nadin opljačkani češki turisti


U Zadru je nepoznati razbojnik, također, u subotu tijekom dana, provalio u obiteljsku kuću 57-godišnjakinje kojoj je ukrao domaći kovani novac i zlatninu. Riječ je o šteti od oko sedam i pol tisuća kuna. Mađaru je u Ninu nestao skuter za more vrijedan 50 tisuća kuna


Da se špica turističke sezone zahuktava ne vidi se samo po gradskim i prometnim gužvama, već i po zapisnicima PU zadarske u kojima se svakog dana bilježi sve više provala i pljački, osobito stranih gostiju.
Tako su u subotu tijekom dana na odmorištu Nadin-jug na autocesti A1, opljačkani češki turisti. Naime, nepoznati je razbojnik iz nezaključanog vozila čeških nacionalnih oznaka ukrao torbicu u kojoj su se nalazili osobni dokumenti i novac te dva mobitela. Materijalna šteta u ovom slučaju iznosi oko sedam i pol tisuća kuna. Protiv, za sada nepoznatog počinitelja, a moguće i više njih, slijedi kaznena prijava. Druga se pljačka u subotu dogodila i u Biogradu gdje je provaljeno u obiteljsku kuću u vlasništvu 25-godišnjaka. Iz kuće je ukradena zlatnina u vrijednosti od oko tri tisuće kuna. U Zadru je nepoznati počinitelj, također, u subotu tijekom dana provalio u obiteljsku kuću 57-godišnjakinje kojoj je ukrao domaći kovani novac i zlatninu. I u ovom je slučaju šteta procijenjena na oko sedam i pol tisuća kuna.
Tijekom noći sa četvrtka na petak na Obali kneza Trpimira u Zadru provaljeno je u kiosk poduzeća „Tisak” odakle je ukradeno 30-ak šteka raznih cigareta. Šteta je oko pet tisuća kuna. U mjestu Galovac nepoznati je razbojnik provalio u kuću u vlasništvu 77-godišnjaka iz koje je ukraden veći novčani iznos. A, na drugom kraju županije u mjestu Kolan na otoku Pagu, na plaži „Katarelac”, netko nepoznat provalio je u teretno vozilo križevačkih registracija u vlasništvu tvrtke “Niking” d.o.o. u vlasništvu 34-godišnjaka iz Zagreba. Iz kamiona je ukradeno pet tzv. “stroboskopa” proizvođača “Martin i Atomik”. Šteta je čak 75 tisuća kuna.
U vremenskom razdoblju od 15. lipnja do 1. srpnja ove godine u mjestu Visočane, drznik je provalio u Osnovnu školu „Poličnik” te iz dvije učionice demontirao i odnio dva “LCD” projektora marke “infocus” i monitor marke “asus”. Sveukupna šteta nanesena ovoj područnoj školi je devet tisuća kuna.
U Perivoju Vladimira Nazora nepoznati počinitelj je provalio u ured tvrtke “Nasadi” d.o.o., a ukrao je fotoaparat marke “olympus sp 320” i mobitel marke “samsung b 2100”. Šteta je procijenjena na gotovo četiri tisuće kuna.
U petak u noći na Putu Škrile u Ninu, ukraden je skuter za more marke “yamaha fx sho” slovačkih registracijskih oznaka s prikolicom u vlasništvu gosta iz Mađarske, a kojeg je tri dana ranije na probu uzeo 46-godišnjak iz Nina i parkirao ga u svoje dvorište. U ovom je slučaju riječ o 50 tisuća kuna štete.
Zadarski i biogradski policajci okončali su i dva kriminalistička istraživanja te su podnijeli i dvije kaznene prijave zbog krađa.
Kaznenu je prijavu tako zaradio 19-godišnji Zadranin jer je utvrđeno da je on ukrao moped u vlasništvu 26-godišnjaka, a 34-godišnjak iz Biograda prijavljen je zbog krađe digitalnog fotoaparata “olympus x-785”.
Zadarski su pomorski policajci proteklog vikenda uhvatili i jednog krivolovca. On je lovio u zabranjenoj zoni Velebitskog kanala. U protuzakonitom ribolovu koristio je ribolovni alat i opremu „Ludar”. Radi se o 31-godišnjaku sa zadarskog područja.