Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Najbolja ekipa “Bleke i konji”, najbolji igrač Ivica Pernek

03.07.2011. 22:00
Najbolja ekipa “Bleke i konji”,  najbolji igrač Ivica Pernek


U organizaciji Grada  Nina i ninskog Picigin kluba  ove je subote pred brojnim  gledateljima treći put za redom na poznatoj ninskoj pjeskovitoj plaži Ždrijac održano  prvenstvo Zadarske županije u  piciginu pod nazivom “Nin picigin opan 2011.”. Pozivu organizatora odazvali su se i članovi Ekološkog društva “Picigin Bačvice” iz Splita na čelu  s tajnikom Brankom Bosancem te članom predsjedništva  Dujom Kovačićem Pavlinom,  inače organizatorima sedmog  Svjetskog turnira u piciginu,  koji je nedavno održan na  splitskim bačvicama.
U natjecateljskom dijelu  nastupile su dvije ekipe iz Nina  te dvije ekipe iz Zadra. Svaka  ekipa imala je po međunarodnim pravilima po 12 minuta  da pokaže svoja umijeća i kvalitete u igri s lopticom na morskoj vodi. Na kraju uzbudljivog  pripetavanja, a po odluci glavnog suca Krešimira Laštre te  suca za umjetnički dojam  Branka Bosanca iz Splita, prvo  mjesto s osvojena 462 boda  pripalo je ekipi “Bleke i konji” s  Bokanjca. Drugo mjesto s 353  boda osvojila je ekipa “Moja”  iz Nina, dok je treće mjesto  pripalo mladoj i perspektivnoj  ninskoj momčadi “Bagudne”.  Četvrta pozicija pripala je ekipi “Zadarske kite” iz Zadra. Za  najboljeg igrača prvenstva  proglašen je Ivica Pernek, član  ekipe “Moja” iz Nina koji je  ujedno dobio priznanje za  najatraktivniji potez. Najstarijim igračem proglašen je  49-godišnji Arnelio Mrkić,  član pobjedničke ekipe “Bleke  i konji”. Podjela medalja, prigodnih majica i pehara upriličena je u obližnjem ugostiteljsko-zabavnom centru Šiba,  a njih su na prigodan način  najuspješnijima udijelili uime  organizatora stručni suradnik  za animaciju i sport grada Nina Marin Pijaca te gost iz Splita Branko Bosanac.
U revijalnom dijelu na opće  zadovoljstvo brojnih okupljenih gledatelja nastupili su gosti  iz Splita u sastavu Andrej Sviličić, Ivo Senjanović, Julijo  Žuvela, Luka Bilanović i Ivo  Tomičić pokazujući svojom  igrom i svojim sportskim  vještinama na koji način se već  125 godina igra picigin u Splitu.
 


Bleke i konji, Moja, Bagudne i Zadarske kite


Pobjednička ekipa “Bleke i konji” nastupili su u sastavu: Arnelijo  Mrkić-voditelj, Mario Dundović, Edi Nadarević, Davor Olić, Edi Nadarević,  Marino Mirčeta i Enio Meštrović.
Drugoplasirana ekipa “Moja” Nin igrala je u sastavu: Ivica Pernek-voditelj, Josip Stulić, Angelo Pijaca, Frane Lipotica i Šime Relja.
Trećeplasirana ekipa “Bagudne” je nastupila u sastavu: Mateo  Kevrić-voditelj, Frane Lipotica, Roko Bačić, Frane Vučković i Drago  Štulić.
Četvrto plasirani “Zadarske kite” su nastupili u sastavu: Damir  Veledar-voditelj, Robert Buterin, Daniel Malusa, Anđelko Švenjak, Zoran  Vančina i Ivana Marin.