Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Svjedok: Mišel mi je priznao da je opljačkao Sonik na Stanovima

03.07.2012. 22:00
Svjedok: Mišel mi je priznao da je opljačkao Sonik na Stanovima


Svjedok Nikola Pedić jučer je svojim iskazom ozbiljno teretio Mišela Štrpca kazujući kako mu je jednu pljačku sam priznao, dok je svom dobrom prijatelju Marinu Miljaniću dao alibi. Na njegov iskaz tužitelj je uložio prigovor
Tog 15. rujna navečer iza 20 sati, ja sam pričao s Mišelom Štrpcem i  on mi je priznao da je taj dan  opljačkao trgovinu Sonik na  Stanovima. Znam da je  pljačka dviju trgovina u svega  pola sata bila i 17. rujna jer  sam to pročitao na teletekstu.  Taj je dan Marinu Miljaniću,  s kojim sam jako dobar prijatelj, bio rođendan i sjećam  se da su me on i zajednička  prijateljica zvali u pposlijepodnevnim satima da idem s  njima na kupanje u Diklo –  ispričao je jučer u sudnici  Županijskog suda u Zadru  Nikola Pedić, svjedok u sudskom postupku protiv Mišela  Štrpca (26), Marina Miljanića (26) i Petra Pucara (25),  optuženih za niz razbojstava  i pokušaj razbojstva jesenas  na zadarskom području nakon čega je tužitelj uložio  prigovor tvrdeći kako takvim  iskazom samo daje alibi  svom dobrom prijatelju. Da  je to tako naveo je podatak da  je Sonik na Stanovima  opljačkan 9. rujna, dok je 15.  rujna opljačkan Sonik u Ulici  Mate Balote na Boriku. 
Mišel Štrbac optužen je da  je počinio ukupno sedam razbojstava te da mu je jedno  ostalo u pokušaju. Od tog  ukupnog broja, prema navodima optužnice, četiri je  počinio sam prijeteći zaposlenicama pištoljem, dok mu  je jedno ostalo tek u pokušaju jer mu se zaposlenica  suprotstavila. Za dva razbojstva državno odvjetništvo  vjeruje kako su ih počinili  Štrbac i Miljanić zajedno i to  s potkapama na glavama i  naoružani pištoljem i džepnim nožem. Petar Pucar optužen je da je Štrpcu, kojeg se  smatra organizatorom  oružanih pljački, pomogao  kod prepada u trgovinu Vlado na Smiljevcu i to tako što  ga je do trgovine dovezao  svojim fiat puntom te potom,  nakon što je ovaj odradio  “posao” odvezao u nepoznatom smjeru.
VIŠE U TISKANOM IZDANJU