Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Zrilić: Ministri opstruiraju naše projekte

03.07.2012. 22:00
Zrilić: Ministri opstruiraju naše projekte


Civilno društvo i javne institucije – partneri u sve većoj transparentnosti putem razrade i primjene mjera sprječavanja sukoba interesa naziv je dvodnevnog seminara koji je danas započeo u zadarskom hotelu Kolovare.
Kako je okupljenim novinarima rekao član upravnog odbora TIH-a Zorislav Antun Petrović, organizatori Transparency International Hrvatska i Transparency International Bugarska definirali su cilj seminara kao smanjivanja rizika od pojavljivanja sukoba interesa. Seminaru su nazočili većinom članovi SDP-a, ali na tiskovnoj konfereniciji je sudjelovao i zadarski župan Stipe Zrilić.
Zrilić je naglasio kako je Zadarska županija jedna od najtransparetnijih županija, možda čak i preotvorena što se nekad isčitava kao nezanimljiva. Što više, unutarnje kontrole i državne revizije nisu nailazile na sukob interesa i nakorupciju što je prepoznato u javnost. Stabilna finacijska situacija u Zadrskoj županiji prema županu Zriliću, dodatno potvrđuje odgovornost u radu.
– Međutim, aktualne stvari nam ne idu u prilog. Pojedini ministri tretiraju nas drugačije samo zato što smo drugih političkih opredjeljenja. Političkim kriterijima pokušavaju se zaustaviti projekti, a na djelu je kadroviranje po političkoj podobnosti. Također, bez konzultacija s lokalnom samoupravom po hitnom se postupku donose zakoni koji zadiru u prava lokane samouprave, rekao je između ostalog zadarski župan Stipe Zrilić.