Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Barbaroša: Do danas od Buljana nisam dobio ni cente

Autor: Suzana Bandić

03.07.2013. 22:00
Barbaroša: Do danas od Buljana nisam dobio ni cente

Foto: Fabio ŠIMIĆEV



Svjedočenjem Zdravka Barbaroše, vlasnika hotela President na Puntamici, jučer je nastavljeno suđenje zadarskom odvjetniku Davoru Buljanu kojeg se tereti da hotelijeru nije podmirio račun od 137 tisuća kuna još prije sedam godina.
– Ja sam se u to vrijeme našao sa Buljanom u Zagrebu u restoranu Trnjanka. Na njegovu inicijativu smo se dogovorili da im iznajmim hotel na tri dana nakon čega smo potpisali ugovor kojim on meni jamči da će on osobno podmiriti račun u cijelosti i da garantira za plaćanje – rekao je Barbaroša dodajući kako do današnjeg dana on nije dobio “ni centa” te da se nije uspio naplatiti ni nakon što je Trgovački sud u Zadru donio presudu u njegovu korist. To stoga, pojasnio je, što udruga preko koje je organizirana utrka morskih jurilica čije vozače je Barbaroša u svom hotelu smjestio i hranio tri dana, odavno više ne postoji. Barbaroša je spomenuo i kako je račun prvotno bio naplaćen, no da je odmah napravljen povrat tih sredstava tvrdeći kako je to učinjeno jer je Buljan prijavio krađu i zloporabu njegovih bankovnih kartica. Iz tog razloga, kaže, razmišljao je i o tužbi prema PBZ banci.
Podsjetimo, Buljan je optužen da je još u kolovozu 2003. godine ostavio nepodmiren račun u hotelu s četiri zvjezdice u vlasništvu Zdravka Barbaroše. Buljan koji je u to vrijeme bio predsjednik udruge moto- nautičkog kluba “Formula 2000” i organizator svjetskog prvenstva u utrci motornih čamaca.  Buljan je tada s Barbarošom dogovorio smještaj natjecatelja i njihovu prehranu. Račun je na koncu iznosio 137 tisuća kuna koje je trebao podmiriti Visa i American karticama.
Suđenje se nastavlja.