Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Grupa Zaratino preko kreveta privukla svjetla reflektora

03.07.2016. 22:00
Grupa Zaratino  preko kreveta privukla svjetla reflektora


Bolnički krevet posred gradske plaže Kolovare konačno je  dobio svog vlasnika. Iza misterija koji je nasmijao cijelu Hrvatsku stoji  zadarski bend Zaratino, točnije kreativac i redatelj njihovog novog spota Igor Goić.
 Radi se, naime o snimanju spota za novu pjesmu Zaratina „Lipo li  je”, a misterij je postao još veći kada se, nakon Kolovara, isti bolnički  krevet nekoliko sati kasnije pojavio na Pozdravu Suncu i pored crkve sv.  Donata.
– Na ideju smo došli sasvim slučajno, a inicijator je bio redatelj spota  Igor Goić. Prvo smo dobro pojeli, a onda je oko 15 sati samo rekao: ‘Ajmo na Kolovare’. Došli smo tamo, postavili krevet i sjeli u obližnji kafić.  Nakon nekoliko minuta došao nam je konobar i rekao kako je slika kreveta na Internetu i da je izazvala veliku pomutnju, pojasnio je vođa  benda Joško Matešić. Slika kreveta na Internetu putem Facebook stranice Dnevna doza  prosječnog Dalmatinca u kratkom roku imala je više od pet tisuća pregleda, nakon čega se počela širiti i putem novinskih portala.
 – Nikome nije bilo jasno što krevet radi među ručnicima i suncobranom. Kasnije smo isto napravili nedaleko instalacije Pozdrav Suncu te  kod crkve Sv. Donata. Reakcije su bile pozitivne i ljudi su bili oduševljeni ovim performansom. Nadam se da će im se svidjeti i spot koji smo  napravili, poručio je Matešić.  Putujući krevet simbolizirao je inače refren pjesme, čiji su autori  Marko Vojvodić i Igor Ivanović. ‘Lipo mi je, lipo mi je ležati po cijeli dan, svi su ludi, negdi jure, a ja  od sinoć mamuran’, poručili su dečki.
Zadarski bend Zaratino poznat je po svojim veselim i lako pamtiljivim pjesmama, koje garantiraju dobar provod na svakom njihovom  koncertu. Bend je karijeru počeo 2010. godine, a široj javnosti predstavili su se na Zadarfestu osvojivši nagradu za najboljeg debitanta s pjesmom “Đir po gradu”.