Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Na prozivci 13 rukometaša

03.08.2010. 22:00
Na prozivci 13 rukometaša


Rukometaši Zadra u ponedjeljak su započeli pripreme za novu sezonu. Iako se u Mocirama još uvijek slaže igračka križaljka te radi na dovođenju jednog ili dva pojačanja, 13 od 20 prvotimaca koji su se našli na popisu Igora Nikolića, preksinoć je na Športsko – rekreacijskom centru Višnjik odradilo prvi trening. Naime, vremena za uigravanje i nema previše. Do prvenstva je ostalo točno mjesec dana, a unatoč sezonskim ili stalnim poslovima većine igrača, valjalo je negdje krenuti.
– Nažalost, manji broj igrača koji su se odazvali na prvi trening je realnost, posebno u ljetnim mjesecima. Oni ne žive od rukometa pa stoga i nije iznenađenje da su spriječeni poslovnim obvezama. No, bez većine prošlogodišnjih standardnih prvotimaca bilo bi nemoguće dobro pripremiti momčad. To znaju i igrači koji će uskladiti treninge sa svojim poslovima te se nadam da ćemo kroz, dan dva biti kompletni – kaže Igor Nikolić, novi trener Zadra. A “kompletni” se odnosi na sve domaće igrače koji su i prošle sezone nosili plavi dres, odnosno na Domagoja Suraća, kružnog napadača čiji je povratak u matični klub zalog dodatnom optimizmu Zadrana. S takvim sastavom, nada se Nikolić, Zadar bi mogao do gornjeg doma Prve HRL. Ipak, nakon odlaska prošlogodišnjih akvizicija: Marijana Bašića, Marka Vidovića, Luke Miletića i posljednjeg u nizu – vratara Tomislava Balenta, neke su pozicije oslabljene.
– Pokušat ćemo dovesti još jedno ili dva pojačanja, međutim, još smo u fazi pregovora te vam ne mogu dati konkretnije informacije – izjasnio se Nikolić.
S druge strane, Zadrov strateg sigurno može računati na pomoć Frane Karduma koji će se i ove sezone naći u ulozi pomoćnog trenera.
– Uvelike sam spriječen poslom, no koliko mi vrijeme dopusti, dolazit ću na treninge. To neće biti angažman kao i prošle godine, ali želim pomoći klubu i treneru Nikoliću – kaže Kardum čije će usluge, saznajemo, biti volonterske.
Prvi tjedan priprema Zadrani će odraditi na otvorenom, a prelazak u Mocire planira se nakon odrađenih aerobnih i vježbi snage. Uslijedit će tzv. bazični trening, dok ih prva provjera očekuje 14. kolovoza kada u Mocire stiže momčad Senja. Prema riječima Igora Nikolića, “plavi” će do 4. rujna, kada počinje sezona, odraditi pet do šest prijateljskih utakmica.


 NEKI DOŠLI, NEKI NAS ČEKAJU


Prvi trening odradili su: Jakov Svorcina, Dino Peronja, Toni Vidak, Nino Jerak, Šime Markić, Domagoj Surać, Ivan Šimičević, Josip Vučetić, Bruno Franković, Stipe Torbarina, Matej Maruna, Nikola Maričić, Ivan Čirjak. Očekuje se da će se momčadi sljedećih dana pridružiti: Ivan Cota, Šime Humbolt, Josip Peša, Kristijan Brkljača, Ivan Mijolović.




 BUOVAC I DALJE UPITAN


Ivan Buovac, prošlogodišnji lijevi vanjski Zadra, trenutačno je u potrazi za inozemnim angažmanom. U slučaju da ne nađe novi klub, Nikolić poručuje da su mu vrata u Mocirama i dalje otvorena, no ne za dugo.
– Buovac je kvalitetan igrač i volio bih ga imati u momčadi, međutim, na njega mogu računati ako se pojavi na pripremama do kraja ovog tjedna. U momčadi želim igrače koji će proći cijeli pripremni ciklus i biti uigrani – kaže Nikolić.