Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Bilaver: Na Hajduk nadograditi Varaždin

03.08.2011. 22:00
Bilaver: Na Hajduk nadograditi Varaždin


Još se ne stišavaju dojmovi s utakmice Zadar – Hajduk koju su igrači Dalibora Zebića riješili u svoju korist i osvojili veliki trobod. Fanatičnom borbenošću i odličnom taktičkom postavkom na travnjaku Zadrani su potpuno zasluženo slavili protiv splitskih „bilih”. Jedan od aktera tog dvoboja je i Josip Bilaver koji je ordinirao po desnom boku i bio stalna prijetnja hajdukovcima.
–  Osjećaj je stvarno dobar, pa ne pobjeđuje se Hajduk svaki dan. Međutim, ni na kraj pameti nam nije živjeti na toj slavi, okrećemo se sljedećoj utakmici u Varaždinu – kazivao je dobro raspoloženi Bilaver jučer ujutro.
–  Mislim da smo odigrali stvarno na visokom nivou i uspjeli provesti u djelo sve zamisli našeg trenera Zebića. Imali smo dosta prilika, a jednu smo uspjeli pretvoriti u pogodak. Nije bilo lako do kraja sačuvati to vodstvo, ali zajedništvom i velikom borbenošću smo uspjeli. Ovo je pravi primjer prave momčadske pobjede.
Ova pobjeda vam je ulila dodatno samopouzdanje.
– Činjenica je da pobjede nad Hajdukom ili Dinamom donose jedno veliko samopouzdanje. Pa čak ne samo pobjede, već je i bod osvojen u tim dvobojima velika stvar. Ovom pobjedom smo zasjeli na diobu trećeg mjesta, a pogled s vrha ljestvice puno je ljepši nego onaj s dna. I prije početka prvenstva sam rekao da se nadam kako ćemo napokon napraviti iskorak prema vrhu ljestvice i ako Bog da mogli bi mi biti pozitivno iznenđenje prvenstva. Dug je put pred nama i sada samo moramo nastaviti u istom ritmu.
I Bilaver je poput suigrača imao zapaženu rolu protiv Hajduka i nerijetko dolazio u fazu napada.
– Ne treba nikoga izdvajati, odigrali smo momčadski i vidjeli da je to recept za pobjede. Istina je da sam nerijetko odlazio prema naprijed jer sam imao odličnu suradnju s Jonjićem koji je tada pokrivao moju poziciju. U svakom slučaju utakmica za pamćenje.
U nedjelju Zadar gostuje kod Varždina koji još nema niti boda u ovoj sezoni.
– Varaždin ima jednu od najdarovitijih momčadi Prve HNL, ali premladi su da bi usporedo mogli igrati i europska natjecanja i domaću ligu. Svaka im čast što su odigrali 2:2 s Dinamom iz Bukurešta, i želim im prolaz daklje. Ali, u nedjelju im želim poraz protiv nas, ili barem da bude neriješeno. Nam aje najvažnije ne izgubiti.
“Bumbari” će sigurno imati veliki imperativ osvajanja prvih bodova.
–  Slažem se, nije ugodno nakon dva kola imati praznu rubriku bodovi. Međutim, mi smo u sjajnom zamahu i ni na kraj pameti nam nije tu stati. Uostalom, nerijetko su momčadi koje imaju veliki imperativ izgorjele u toj želji. Nadam se da će tako biti i u nedjelju i da ćemo se iz Varaždina vratiti neporaženi. Ili s pobjedom, što bi bilo fantastično – kazao je na kraju razgovora Bilaver.


 NEKA “BILI” IGRAJU, A MANJE PRIČAJU


Hajduku je barem po rekcijma sve više krivo za poraz u Zadru, nego oni sami. I sudac i izležavanje Zadrana…
– Smatram da im to ne treba, ovakvim pričama samo pokazuju da su mali klub. Puno bolje bi im bilo da na terenu pričaju i tako osvajaju bodove. Što se tiče našeg tzv. izležavanja mislim da ga nije bilo previše, malo smo otezali, ali to je sve bilo u granicama fair playa. Osuli su drvlje i kamenje po sucu Pristovniku, on po mom mišlhjenju nije imao niti jednu pogrešku u cijeloj utakmici. Sam taj navodni jedanaesterac nisam vidio, ali vjerujem da je sudac dobro prosudio. Meni je puno važnije da je vidio evidentnu  ruku Vukovića kada je nakon toga pogodio našu mrežu. Pa mi smo u prošloj sezoni mali desetak nedosuđenih jedanaesterca pa se nismo bunili jer nema smisla.