Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

More u Zadarskom kanalu pjenit će 100-tinjak delekoprugaša

03.08.2011. 22:00
More u Zadarskom kanalu pjenit će 100-tinjak delekoprugaša


Dolazak su potvrdili lanjski pobjednici: Marin Milan i Dina Levačić – kaže Josipa Nekić


Tradicionalnim Plivačkim maratonom Preko – Zadar sutra (petak) će se na simboličan način obilježiti još jedan Dan pobjede i domovinske zahvalnosti. Na 4,4 km dugoj stazi ove će se godine ogledati 100-tinjak plivača dalekoprugaša, sudionika 39. izdanja natjecanja koje se ubraja među najstarije ovog tipa u Hrvatskoj. S rive u Preku u 9 će se sati preko Zadarskog kanala do cilja na plivalištu Kolovare zaputiti neka od najzvučnijih imena hrvatskog daljinskog plivanja, članovi zadarskih klubova vodenih sportova, odnosno brojni plivači-rekreativci željni dokazivanja i izazova koji im predstavlja zajednički nastup s licenciranim natjecateljima.
– Dolazak su potvrdili lanjski pobjednici: Marin Milan i Dina Levačić, a osim njih, publici će se predstaviti još nekoliko plivača koji spadaju u sam hrvatski vrh. Također, veselimo se i nastupima inozemnih plivača. Ne sumnjamo da će se i ove godine pobrinuti da svojim izvedbama natjecanje učine što zanimljivijim, odnosno da daju svoj doprinos obilježavanju Dana pobjede i domovinske zahvalnosti – kaže Josipa Nekić, glavna trenerica PK Zadar, kluba zaduženog za organizaciju maratona.
Od Nekić saznajemo i da će u nadmetanju za pokale i sponzorske nagrade plivači konkurirati u sljedećim kategorijama: apsolutnoj u muškoj i apsolutnoj u ženskoj konkurenciji, odnosno u starosnim: muškarci/žene do 15 godina, muškarci/žene do 19 godina (16 – 19), muškarci/žene do 29 godina (20 – 29), muškarci/žene do 39 godina (30 – 39), muškarci/žene do 49 godina (40 – 49), muškarci/žene do 59 godina (50 – 59) i muškarci/žene 60+ (preko 60).
Dolazak najbržih plivača u Zadar očekuje se malo prije 10 sati, a nakon što i posljednji dotaknu cilj na Kolovarama uslijedit će proglašenje pobjednika te zajednički ručak svih natjecatelja.
– Pozivamo sve zaljubljenike u plivanje i prijatelje sporta općenito da dođu i uveličaju 39. izdanje maratona. Ako već neće sudjelovati u natjecanju, onda neka barem budu dio dekora završne ceremonije – poručila je Nekić.