Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Ivančić: Igrat ćemo na pobjedu pa što bude

Autor: Drago Bajković

03.08.2013. 22:00
Ivančić: Igrat ćemo na pobjedu pa što bude


Rijeke se ne bojimo i to ćemo dokazati na travnjaku Stanova. Kao što nam uvijek ponavlja trener, moramo razmišljati mozgom, a igrati srcem – kazao je Ivančić
Momčad sa Stanova potpuno je koncentrirana na nedjelju kada će na Stanovima ugostiti Rijeku. Nakon pobjede nad Osijekom momčad Ferde Milina dobila je dodatno samopouzdanje, atmosfera je pozitivna i u takvom “tonusu” dočekuje se jedan od favorita prvenstva. Koliko je Zadranima značila pobjeda nad Osječanima posvjedočio je i Josip Ivančić, inače strijelac trećeg pogotka protiv Osijeka.
– Bilo nam je vrlo važno pobijediti Osijek na svojim Stanovima. Uspjeli smo i sada idemo dalje – kazivao je nakon jutarnjeg treninga Josip Ivančić koji je slobodni trenutak iskoristio za “kavu” sa suigračem Igorom Prahićom.
– Nakon dva početna poraza od Hajduka i Dinama morali smo se pokrenuti s mrtve točke. Uostalom, pogled na ljestvicu u tom trenutku nas nije činio sretnima. Nije lijep osjećaj kada nakon dva kola imaš “nula” bodova na kontu i držiš “fenjer”. Uostalom, znali smo da nam u goste dolazi momčad koja je približno naše kvalitete i s kojom se da igrati. A takve momčadi na svom travnjaku na Stanovima moramo pobjeđivati.
– Čini mi se kako je prerano Liga podijeljena na gornji i donji dio. Tu prije svega mislim na medijske napise. Ne bih se baš složio s takvom podjelom, barem ne toliko unaprijed. Vidjet ćemo na sredini sezone kako će se situacija posložiti i tko će se boriti za vrh ljestvice, a tko za ostanak. Nije upitno da Rijeka ima odličnu momčad i da su, barem po imenima, u samom vrhu ove sezone, međutim, što ako ih mi pobijedimo u nedjelju? U tom slučaju bismo ih preskočili na ljestvici i po toj logici mi bi se našli u ulozi favorita za gornji dom. A to baš ne ide tako.
Znači li to da razmišljate o pobjedi nad Rijekom?
– Naravno. Nikome nećemo na Stanovima priznati da je bolji od nas i protiv svakoga idemo na pobjedu.