Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Policiji žao, grešku će popraviti na Prekršajnom sudu u Zadru

Autor: Suzana Bandić

03.08.2013. 22:00
Policiji žao, grešku će popraviti na Prekršajnom sudu u Zadru


Nakon što su biogradski policajci iz medija saznali za sudbinu Mladena Tomaševića iz Bošnjaka kod Županje, osuđenog zbog narušavanja javog reda i mira u Biogradu, iako nikad u životu nogom tamo nije kročio, odmah su pokrenuli unutarnju istragu i utvrdili – dogodila im se nenamjerna pogreška.
– Zbog problema oko identifikacije osobe pokrenut je postupak unutar Policijske postaje Biograd kojim je utvrđeno da je doista pogrešno identificiran počinitelj prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru. Radi se o osobi istog imena i prezimena, ali s prebivalištem u Biogradu, rekao je Elis Žodan, načelnik PU zadarske, napomenuvši kako je načelnik PP Biograd ispitao policajca koji je 2008. godine uredovao nakon dojave o narušavanju javnog reda i mira u biogradskoj Savskoj ulici, gdje je u tijeku bilo asfaltiranje. Žodan je pojasnio i kako je odmah kontaktiran i Prekršajni sud u Zadru gdje je na zahtjev odvjetnika krivo identificiranog Mladena Tomaševića podnijet zahtjev za ponovno pokretanje postupka. Kako je u tom slučaju policija tužitelj, oni će, pojasnio je Žodan, odustati jer je riječ o krivoj osobi.
– Jako nam je žao što je do ovoga došlo. Riječ je o nenamjernoj omašci, međutim, žao nam je i što nam se ni krivo identificirani gospodin, a ni njegov ovjetnik ranije nisu javili. Da jesu mi bismo ranije otkrili u čemu je stvar i to popravili, kazao je Žodan dodajući kako će se gospodinu Tomaševiću iz Bošnjaka i pismeno ispričati radi svih neugodnosti koje je u posljednje četiri godine imao.