Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

24 C°

Čilić, Ćorić i ekipa na Višnjiku hvataju finale?

03.08.2016. 22:00
Čilić, Ćorić i  ekipa na  Višnjiku  hvataju finale?


Iako se sinoć još nije moglo službeno potvrditi, kako stvari  stoje, Zadar bi trebao i formalno dobiti domaćinstvo polufinalnog susreta Davis Cupa između Hrvatske i Francuske.
Posljedica je to višednevnih  pregovora, koji su, navodno, pred samim krajem.
Denis Karlović, direktor ŠC Višnjik, gdje bi se ovaj dvoboj trebao  održati, nije želio dati službenu potvrdu, ali istaknuo je kako su razgovori  privedeni kraju i sada se samo čeka “amen” HTS-a.  
– Izaslanstvo HTS-a, na čelu kojeg je bio direktor Miroslav Zečić, posjetilo je Zadar i razgovarali o tome da Zadar bude domaćin polufinalnog  dvoboja Davis Cupa između Hrvatske i Francuske. Prije toga razgovarao  sam telefonski s predsjednikom Saveza Franjom Lukovićem. U ovome  trenutku mogu sa zadovoljstvom, ali ipak još uvijek ne i potpunim, kazati da smo vrlo blizu dobivanja domaćinstva i novog sportskog spektakla  u Zadru – već je prije nekoliko dana izjavio Karlović, a sinoć je potvrdio  da su pregovori došli kraju. 
– Vjerujem da će sve biti u redu, ali dok se HTS ne oglasi, ne mogu niti  ja dati službenu potvrdu – rekao je Karlović. 
Inače, do sinoć niti HTS nije dao službeni komentar, ali neslužbeno  doznajemo da je Zadar, od tri grada kandidata se pokazao u najboljem  svijetlu i što se tiče uvjeta i što se tiče smještajnih kapaciteta i što se tiče  same logistike. Iako je Zagreb financijski najmoćniji grad, Dalmacija je  ipak dobila primat baš radi turističke sezone. Splićani su dugo lobirali,  ali kako zadarska dvorana ipak kud i kamo bolje “stoji” od splitske, tako  je i bilo lakše “zadarskoj ekipi” ponuditi bolje i konkretnije uvjete. To su  shvatili i ljudi iz Svjetske teniske federacije, koji su jučer odradili inspekciju dvorane i smještajnih kapaciteta, tako da se čeka i njihova službena  potvrda.  
Tako će zadarska publika, vjerojatno, ponovo u dvorani ŠC Krešimir  Ćosić dobiti priliku vidjeti vrhunski sportski dvoboj, a ulog teško da  može biti veći, finale Davis cupa. Podsjetimo Hrvatska je nedavno u četvrtfinalnom dvoboju Davis Cup- a u gostima svladala SAD i to nakon što je gubila 2:0 nakon prvog dana.  No, Hrvati su nakon toga prvo slavili u parovima, da bi trećeg dana Marin  Čilić i Borna Ćorić pobjedama odveli Hrvatsku u polufinale. A u polufinalu čeka jaka Francuska predvođena Jo-Wilfriedom Tsongom.