Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Milinović: Birači će nas kazniti ako nositelj liste ne bude iz ove jedinice

03.08.2016. 22:00
Milinović:  Birači će nas  kazniti ako  nositelj liste  ne bude iz ove  jedinice


“Lički Putin”, kako zovu HDZ-ovog Darka Milinovića, u skladu sa svojim nadimkom najavljuje oštru borbu za nositelja liste u IX.  jedinici na način da to bude isključivo član stranke koji ovdje živi. Predsjednik HDZ-ove organizacije Ličko-senjske županije najavljuje to u našem  listu uoči još jedne sjednice HDZ-a, ističući kako svaka druga opcija ne  dolazi u obzir jer je ovo najjača izborna jedinica. 
Posljednjih su se dana, naime, pojavile informacije o tome kako će nositeljica liste u ovoj jedinici biti europarlamentarka Ivana Maletić, te da  je Andrej Plenković odlučio Kalmetu maknuti s prvih mjesta zbog USKOK-ove istrage nad njim i ostalima u slučaju Remorker.
 Članovi Predsjedništva HDZ-a, Darko Milinović i Božidar Longin, pak  kažu kako su ovo samo politički spinovi kojima netko pokušava umanjiti  značaj IX. jedinice u svim dosadašnjim pobjedama HDZ-a. Milinović je  štoviše uvjeren kako Ivana Maletić neće biti nositeljica liste. “Perjanica svih izbora”
– O kvaliteti gospođe Ivane ne treba ni razgovarati, jer ona po svojim  sposobnostima može biti nositeljica bilo koje liste u Hrvatskoj.  Međutim, uvjeren sam da će se stranka odlučiti za nositelja koji živi u  županijama ove jedinice koji ustaje i liježe sa svojim biračima. I ne samo  nositelja, već da će i ostali kandidati na listi biti ljudi koji ovdje žive, a gospođa Ivana već 20 godina živi u Zagrebu. Kako će se birači identificirati  s njom kao sa osobom koja ne dijeli njihove probleme, niti je ikad vide u  ovim krajevima? Vrlo teško, zato sam uvjeren kako je nametanje njezina  imena kao nositeljice liste samo nečije bacanje magle – kaže Milinović.
Kalkulacije sa imenom Ivane Maletić kao nositeljice liste po njemu su  stoga samo medijske spekulacije i nečiji probni baloni jer se na niti jednoj sjednici Predsjedništva njeno ime nije spominjalo:
– Bio sam na svim sjednicama Predsjedništva, pa bih valjda znao da se  je njeno ime navodilo u tom kontekstu. Ovoga tjedna zbog proslave Oluje sjednice neće biti, a ovim putem najavljujem kako ću se idućeg tjedna  u Zagrebu žestoko boriti za nositelja liste iz naše jedinice, naravno, ukoliko to uopće bude potrebno jer mislim da je i vrh stranke shvatio da nije  dobro kockati se sa najjačom izbornom jedinicom – napominje Milinovi
Između njega i zadarskog HDZ-a nema trvenja oko izbora nositelja liste, dapače, kaže kako mu je “svatko dobar, samo da je iz ove jedinice”:- Na idućoj sjednici glasujem za bilo kojega nositelja iz IX. jedinice, samo da nam ne nameću nikoga tko nije odavde. Kaznit će nas birači, to  vam ja jamčim – zaključuje Milinović.