Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Nikolić: Pokušat ćemo odigrati na svježinu

03.09.2010. 22:00
Nikolić: Pokušat ćemo odigrati na svježinu


Rukometaši Zadra sutra (nedjelja, 18 sati) će u Kaštelima i službeno otvoriti 2010./11. sezonu. U utakmici prvog kola Prve Hrvatske rukometne lige sastat će se s istoimenim domaćinom čije su ambicije ove godine usmjerene ka najvišem rangu. S druge strane, “plavi” čiji se san o Premijer ligi srušio lani, ove se sezone nalaze u nezavidnoj situaciji: klub je opterećen financijskim i problemima s igračkim kadrom, a jednomjesečni pripremni ciklus odrađen je uglavnom bez prvotimaca koji bi trebali biti nositelji igre. Također, slikovit je i podatak da Zadrani u Prvenstvo ulaze samo s jednim odrađenim pripremnim susretom. Kako Igor Nikolić, novi trener Zadra, praktički i nije imao priliku upoznati svoju momčad, upitali smo ga što zna o suparnicima.
– Radi se o momčadi koja je četiri, pet godina na okupu. Uigranoj i dobro posloženoj gotovo na svim pozicijama. Lanjski sastav Zadra bio je puno jači nego ovaj danas, a imao je problema s Kaštelima. To znači da ćemo nastojati pružiti što bolji otpor, a ako nam se ukaže prilika, i pokušati iznenaditi. S obzirom da je dvoboj s Kaštelima dvoboj prvog kola i naši protivnici vjerojatno još nisu u top formi, pokušat ćemo odigrati i na svježinu. Naime, neki su se igrači tek priključili momčadi – kaže Nikolić.
S obzirom na sve probleme na tijekom pripremnog razdoblja dva dana prije kaštelanske premijerne sastav Zadra mogao se samo nagađati. Stoga ćemo svi biti pametniji nakon što utakmica završi. Do tada sigurno je samo da u momčadi, u odnosu na lani, nema Balenta, Bašića, Miletića, Vidović, Buovca….
Raspored 1. kola 1. HRL: Kaštela Adriachem – Zadar (nedjelja, 18 sati), Crikvenica – Đakovo, Senj Wallenborn – Hrvatski dragovoljac, Prelog – Brod Konstruktor, Županja – Ivančica Ivanec, Umag – Bedekovčina, Osijek slobodan.