Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

“Neka vam škola postane drugi dom”

Autor: Velimir Brkić

03.09.2013. 22:00
“Neka vam škola postane drugi dom”

Foto: Velimir BRKIĆ



Našu školu obogatila su 42 nova učenika, jedan više nego lani, što nas obvezuje da učinimo sve kako bi im uvijek bilo lijepo i ugodno, poručio je Peričić


U prvi razred Osnovne škole Sukošan krenulo je 42 prvašića, 30 u matičnu školu, dok bi 12 prvašića trebalo krenuti u područnu školu u Debeljak čim se riješi problem na relaciji roditelji – učiteljica.
Sukošanski prvašići su prvog dana u školu krenuli zajedno sa svojim roditeljima. Bio je to dan velikoga roditeljskog uzbuđenja, a i uzbuđenja i straha njihove djece, prvašića.
Poziv na sudjelovanje i roditeljima
– Znamo da ste uzbuđeni jer vam je to prvi dan škole i to je normalno, rekao je u uvodnom slovu Branimir Peričić, ravnatelj OŠ Sukošan, zaželjevši i djeci i roditeljima uspješan početak školske godine.
Dodaje kako je polazak u školu prekretnica u životu svakog djeteta jer prvi put imaju svakodnevne obveze.
– Neka vam škola postane drugi dom, mjesto radosti i druženja, u ovoj školi ćete zasigurno provesti najljepše godine svog djetinjstva. Tu će se družiti, steći prijatelje i simpatije, igrati se i raditi. Očekujemo da se u život škole aktivno uključe i roditelji, kazao je ravnatelj, zaželjevši djeci da svaki dan u školu dolaze sretna.
Prvašiće će u dva razredna odjeljenja u svijet učenja uvesti učiteljice Nevija Pavić i Matilda Franić.
Jedan prvašić više
– Našu školu obogatila su 42 nova učenika, jedan više nego lani, što nas obvezuje da učinimo sve kako bi im uvijek bilo lijepo i ugodno, a to isto, rekao je Peričić, obvezuje i vas roditelje na otvorenu i iskrenu suradnju u zajedničkom cilju.
Polazak u školu prekretnica je u životu svakog djeteta. Donosi susret s novom i nepoznatom sredinom, nove obveze i velika očekivanja, a pred nove izazove stavlja i same roditelje. To prvog dana škole ipak nije previše brinulo razdraganje curice Ninu, Cvitu i Emu.
– Radosne su i uzbuđene, pomiješalo se dosta osjećaja. Bilo ih je nakon ručka strah da i ne zakasnimo, no prava uzbuđenja, kaže Ninina mama, tek slijede.
Sukošanski učenici nižih razreda na nastavu polaze u poslijepodnevnoj smjeni. Za prelazak u jednu smjenu nedostaje četiri učionice. Školu pohađa ukupno 327 učenika, od toga 42 u Debeljaku.
Inače, tijekom cijelog rujna, posebno u vrijeme početka i završetka nastave, policijski službenici pojačano će nadzirati promet u blizini škole te kažnjavati nesavjesne vozače koji čine prometne prekršaje.