Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Kosovo slavilo na jakom međunarodnom futsal turniru u Zadru!

03.09.2016. 22:00
Kosovo slavilo na jakom međunarodnom futsal turniru u Zadru!


U Zadru se od 28. kolovoza do 4. rujna održavao međunarodni futsal turnir, Futsal Week, a koji je okupio četiri reprezentacije, klubove iz Finske te Hrvatske.
Reprezentacija Kosova slavila je pobjedu na turniru reprezentacija, a na kojemu su sudjelovale još Finska i Turska futsal reprezentacija. Dvokružni sustav natjecanja na kraju je ostavio Tursku bez pobjede, dok je zbog veće pobjede iz prvog susreta, na kraju turnir osvojila reprezentacija Kosova.
Finska je u finalnom susretu uspjela svladati Kosovo rezultatom 6:5, ali to nije bilo dovoljno za osvajanje Futsal Weeka. Najbolji igrač i strijelac bio je Ramadan Alaj, dok je najbolji vratar turnira Alfred Prenqi.
Uz turnir reprezentacija, odigrao se i seniorski turnir na kojemu su nastupali finski Kemi, Futsal Dinamo i selekcija najboljih igrača iz Zadra. Ovaj je turnir uvjerljivo osvojio Futsal Dinamo s četiri pobjede iz isto toliko utakmica, dok je finski Kemi natjecanje završio bez osvojenih bodova.
Futsal Dinamo Zadar je koristio kao početak priprema pred sljedeću sezonu, u kojoj su po mnogima jedni od favorita za osvajanje naslova prvaka HMNL. Podsjetimo i kako Futsal Dinamo 9.9. igra tradicionalnu utakmicu na Šalati, a protivnik će biti Grčki Doukas.
Na turniru je u U-19 kategoriji sudjelovala i reprezentacija Mađarske, a u toj je kategoriji slavio Knin.