Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Odnio mu 50 komada kolaca s njive

Autor: Minja Gugić

03.10.2009. 22:00
Odnio mu 50 komada kolaca s njive

Foto: Zvonko KUCELIN



Osim niza provala i krađa proteklog je vikenda zabilježen i požar na sjeniku u mjestu Polača kada je mještanka neoprezno palila otpad. Izgorilo je sijeno, djetelina i krovište sjenika


Iako je glavna turistička sezona za nama, u biltenu PU zadarske još uvijek se svaki dan bilježi niz provala i krađa, pa tako ni protekli vikend nije iznimka.
Ugostiteljski obrt “Libra” u Varaždinskoj ulici i na kućnom broju 17, bio je meta lopova tijekom noći s petka na subotu. Iz tog obrta, u vlasništvu 49-godišnjakinje iz Zadra, ukradeno je nekoliko komada različitog alkoholnog pića i manji novčani iznos. Sveukupna materijalna šteta procijenjena je na 300-tinjak kuna.
Protiv, za sada nepoznatog, provalnika policija je podnijela kaznenu prijavu zbog krađe provaljivanjem.
Tijekom iste noći u Velebitskoj ulici u Zadru nepoznati počinitelj ukrao je moped marke “kymco grand dink 50” u vlasništvu 45-godišnje Zadranke.
U ovom je slučaju šteta deset tisuća kuna. A, u mjestu Vir na istoimenom otoku na predjelu Radovanjica u noći s petka na subotu drugi je razbojnik odnio izvanbrodski motor s broda koji je vlasništvo 29-godišnjakinje s Vira.
Ona je krađu odmah prijavila policiji procijenivši štetu na osam tisuća kuna.
Proteklog petka, oko 14 sati, u Ulici Jakše Čedomila Čuke bb u Zadru, iz trgovine “Bakmaz” d.o.o. nepoznati je razbojnik odnio novčani iznos. Riječ je o 15 tisuća kuna.
U Turističkom naselju “Borik” u Ulici Majstora Radovana u Zadru proteklog je vikenda opljačkana strana gošća. Naime, iz nezaključane kamp-kućice, nepoznati počinitelj ukrao je fotoaparat, videokameru i mobitel, vlasništvo 62-godišnje državljanke Njemačke. Ona je “olakšana” za tri tisuće kuna.
U trgovini “Termo Commerc” na Jadranskoj cesti u petak usred bijela dana, najvjerojatnije od 13 do 15 sati, nepoznati je muškarac iskoristio nepažnju zaposlenika i iz registar-kase odnio manji novčani iznos. Policija pokušava ući u trag lopovu.
Na plaži Sveti Duh u Posedarju nepoznati počinitelj provalio je u ostavu, koja se nalazi u sklopu caffe-bara “Stars”, u vlasništvu 36-godišnjaka, odakle je odnio agregat za struju snage 5,5 kW, akumulator snage 180 Ah i potopnu pumpu.
Policija pretpostavlja da se krađa dogodila u vremenskom razdoblju od 1. do 3. listopada, a vlasniku je pričinjena šteta u iznosu tri tisuće kuna.
Tijekom noći s četvrtka na petak od 23 do 3 sata u Željezničkoj ulici u Gračacu kod caffe-bara “Ice”, provaljeno je u osobni automobil marke “fiat coupe” u vlasništvu 23-godišnjaka, odakle je ukraden LCD monitor vrijedan tisuću i pol kuna.
Iste noći u mjestu Klapavica, razbojnik je s njive demontirao i odnio pocinčanu mrežu tzv. “farmer” i 50 komada pocinčanih kolaca u vlasništvu 34-godišnjaka. Šteta iznosi čak 25 tisuća kuna.
U vremenskom razdoblju od 28. rujna do 3. listopada od 8 do 13.30 sati u Velebitkoj ulici u Zadru, ukraden je moped marke “malaguti”. Moped je bio vlasništvo 31-godišnje Zadranke, parkiran i zaključan ispred ulaza stambene zgrade. Šteta je pet tisuća kuna.
Osim krađa i provala protekle subote dogodio se i požar u mjestu Polača. Vatra je izbila oko 8.15 sati kada je 62-godišnja mještanka palila otpad u neposrednoj blizini svog sjenika.
U jednom je trenutku izgubila nadzor nad vatrom, koja se zbog jakog vjetra proširila na sjenik izgrađen od betonskih blokova gdje se nalazilo oko tisuću i pol bala sijena i oko tisuću i pol bala djeteline.
U požaru su izgorile bale, dok je krovište sjenika, sagrađeno od drvenih greda i crijepa, nakon što je izgorilo urušilo u unutrašnjost objekta. Šteta iznosi 12 tisuća kuna. O ovom požaru bit će podneseno izvješće Inspektoratu unutarnjih poslova.