Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Župan Zrilić Ražancu darovao knjige

Autor:

03.10.2009. 22:00
Župan Zrilić Ražancu darovao knjige

Foto: Andrija PROVIĆ



Istovremeno proslavljajući Gospu od Ružarja i Dan Općine Ražanac, u subotu je u mjesnoj knjižnici Jurja Barakovića održana svečana sjednica Općinskog vijeća Ražanac. Uz 70-ak gostiju i uzvanika, slavlju su, uz načelnika Dragutina Miočića te predsjednika Općinskog vijeća Predraga Duševića i suradnike, nazočili i zadarski župan Stipe Zrilić, predsjednik Županijske skupštine Vladimir Kovačević te saborska zastupnica Nevenka Marinović. Na otvaranju prve sjednice u svom novom sazivu, načelnik Miočić upoznao je prisutne s aktivnostima Općine Ražanac u prošloj godini, odnosno s planovima za predstojeće razdoblje, rekavši:
– Vodoopskrbni sustav Jovići – Radovin u vrijednosti 18 milijuna kuna u cijelosti je gotov. Završetkom ovog projekta, sva naselja Općine Ražanac imat će pitku vodu na što smo izuzetno ponosni. Otvorili smo radove na katastarskoj izmjeri za KO Radovin – Krneza, a dogodine planirana gradnja luke u Ražancu otvara neslućene gospodarske i turističke mogućnosti za našu Općinu – između ostalog, rekao je Dragutin Miočić.
Znatna sredstva, spomenuta je Općina uložila i u rasvjetu, sanaciju poljskih puteva kao i odvoz smeća, a za sljedeću godinu planira se otvaranje Vatrogasnog doma.
Stipe Zrilić osvrnuo se na suradnju Županije i njenih općina.
– U svakoj prilici kada neka općina slavi svoj dan, nastojim biti prisutan kako bi kao župan vidio što se događa u pojedinim općinama i mogao dati svoj doprinos. Iz primjera Ražanca vidimo da se u vašoj sredini mnogo toga dobrog dogodilo – govorio je župan koji je povodom proslave dana Općine knjižnici poklonio novih 200 knjiga – 160 je donacija Ministarstva kulture, a 40 knjiga Zrilić je predao u ime Zadarske Županije.
Program proslave započeo je spomenutim otvaranjem radova na katastarskoj izmjeri KO Radovin te polaganjem vijenaca na spomenik Hrvatskim žrtvama „Galebovi”, kao i na spomenik Stipan Dundović u Radovinu, a nakon svečane sjednice, uslijedila je dodjela javnih priznanja Općine Ražanac.