Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Zadarski koncert Siniše Vuce

03.10.2010. 22:00
Zadarski koncert Siniše Vuce


Vuco je pisao i skladao za mnoge popularne hrvatske izvođače kao što su Mišo Kovač, Kemal Monteno, Zlatni dukati, Alka Vuica, Vlado Kalember i drugi, a dobitnik je i diskografske nagrade “Zlatna Ptica” za preko sto tisuća prodanih albuma


Ove subote u klub Forum u sklopu serije koncerata pjevača lakih nota dolazi Siniša Vuco.
Vuco je karijeru započeo kao heavy metal glazbenik, nastupajući krajem osamdesetih u sastavima kao što su Evil Blood, gdje je svirao bas gitaru. Pjevao je i svirao u splitskom glam hard rock sastavu Vatrene ulice, te u trash metal sastavu Witchcraft, također iz Splita. Imao je i malo poznat demo sastav Magistrala bend.
Početkom devedesetih nastupao je na splitskom festivalu Melodije Jadrana sa nagrađivanim pjesmama “Siromasi” i “Ostani”. Veliki preokret u svojoj glazbenoj karijeri napravio je u drugoj polovici devedesetih sa albumom nove narodne glazbe “Volim piti i ljubiti”. S tim izdanjem postigao je veliku popularnost, unatoč radikalnoj promjeni glazbenog stila, iako je u njegovoj glazbi i ranije bilo elemenata turbo folka.
 Pisao je i skladao za mnoge popularne hrvatske izvođače kao što su Mišo Kovač, Kemal Monteno, Zlatni dukati, Alka Vuica, Vlado Kalember i drugi, a dobitnik je i diskografske nagrade “Zlatna Ptica” za preko 100.000 prodanih albuma, koliko ih je prodao do 2001. godine. Četiri albuma su mu postigla zlatnu a tri srebrnu tiražu.
 Zbog kaznene prijave za obiteljsko nasilje uskraćen mu je nastup na Dori 2007., s pjesmom “Zbog tebe” Fedora Boića, a svakako zanimljiv podatak vezan za ovog pjevača je i taj da je utemeljio hard rock skupine Živo blato i Klanje ljudi.
 U travnju 2008. Vuco je objavio da prekida veze s hrvatskom estradom te dobrovoljno napušta Hrvatsku glazbenu uniju. Najavio je da više neće snimati nove materijale već da će samo nastupati uživo diljem Hrvatske.