Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

“Kamenjar spoticanja” usred trgića

03.10.2011. 22:00
“Kamenjar spoticanja” usred trgića


Ovuda djeca voze romobile, bicikle, autiće pa je taj dio na kojem nedostaju ploče opasan jer se spotiču i padaju. Kamenje se raznosi po cijeloj šetnici i terasi kafića, a i kad preko toga prolaze dostavna vozila, kamenja znaju odletjeti u izloge poslovnih prostora, govori vlasnik kafića na trgiću u Šibenskoj ulici


Stanari Bilog briga ovih su se dana pobunili zbog “rupa” u svom kvartu. Poznato je da su u tom gradskom predjelu česta puknuća vodovodnih cijevi, ali u zadnje vrijeme, kako pričaju stanari, djelatnici Vodovoda dođu, poprave kvar, malo zatrpaju i odu, a za njima ostane neasfaltirani kamenjar.
Leti kamenje
Najviše se bune zbog takvog kamenjara usred trgića u Šibenskoj ulici ispred cafe bara Liberty jer se tamo igraju mnogobrojna djeca. Kako kaže vlasnik tog kafića, trgić je jako zgodan za roditelje s malom djecom jer na Bilom brigu ionako nedostaje igrališta.
– Tu roditelji dolaze popiti kavu dok im se djeca igraju na trgiću. Ovuda voze romobile, bicikle, autiće pa je taj dio na kojem nedostaju ploče opasan jer se spotiču i padaju. To se već nekoliko puta dogodilo. Ima sigurno godinu dana da je tu izvirala voda, to su popravili, malo oprali, zatrpali kamenjem i to tako od onda stoji, govori vlasnik kafića koji je i sam stanovnik Bilog briga.
Kako dodaje, osim što se djeca spotiču, kamenje se raznosi po cijeloj šetnici i terasi kafića, a i kad preko toga prolaze dostavna vozila, kamenja znaju odletjeti u izloge poslovnih prostora.
– Događalo se i da se djeca zaigraju pa netko dobije kamen u glavu. Da se bar naspe pijeskom pa da bude sigurnije, kad se već ne može staviti tih nekoliko ploča. Koliko ja znam, na računu za vodu piše da dio iznosa ide na održavanje pa mi nije jasno zašto to Vodovod i ne popravi.
Kasni Državna komisija
Tragovi radova na vodovodnim cijevima još uvijek se vide i u Vukovarskoj ulici te na još nekoliko mjesta na Bilom brigu.
Hrvoje Patrk, direktor Vodovoda, svjestan je tog problema i pojašnjava zašto se toliko čeka krpanje “rupa”.
– Čak sedam mjeseci nismo imali odabranog podizvođača radova za zemljane radove i asfaltiranje i u tom vremenu se nakupilo dosta sličnih slučajeva kao što su ti na Bilom brigu. Naime, na javnom natječaju smo imali deset ponuditelja i odabrali smo tvrtku Vodoinstalacija d.o.o. Ostali ponuđači su se žalili Državnoj komisiji za kontrolu postupaka javne nabave i dok se žalbe nisu riješile, mi nismo smjeli početi raditi. Komisija je to trebala riješiti u 15 dana, ali je potrajalo puno duže. Sad kad su napokon riješene sve žalbe, ispostavilo se da smo opravdano izabrali ovog ponuđača i tek sad radovi mogu početi, ističe Patrk.
S obzirom na to da dugo nisu imali podizvođača, nakupilo se posla pa će se pojačano krenuti s radovima, s više djelatnika i u više smjena, a Patrk moli građane za strpljenje.