Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Zbog temperature liječnici su odgodili operaciju malenoj Stephanie

Autor: Suzana Bandić

03.10.2012. 22:00
Zbog temperature liječnici su odgodili operaciju malenoj Stephanie


Malena Stephanie Milda zbog zdravstvenih problema, povraćanja i teperatue od 38,3 neće biti operirana u zakazano vrijeme – srijedu u 13 sati po čikaškom vremenu. Liječnici će novi termin zakazati čim djevojčici bude bolje


Ovaj trenutak primili smo sms. Roditelji, Anita i Ivica Milda, javljaju da je Stephanie malo bolje, ali da još ima temperaturu 38,3 pa se još uvijek ne zna hoće li planirana operacija biti održana danas ili će je liječnici odgoditi. Tu informaciju još uvijek čekaju i roditelji, a i svi mi iz organizacije, pa Vas stoga molimo za strpljenje i razumijevanje. Hvala vam svima – objavljeno je sinoć u 19.20 sati na službenoj Facebook stranici Anita i Ivica Milda putem koje već mjesec dana organizatori kampanje “Samo želim biti zdrava” obavještavaju javnost o stanju petogodišnje Zadranke koja je prošli tjedan, nakon što se cijela Hrvatska digla na noge i prikupila joj više od 2,5 milijuna kuna za liječenje, otputovala u Ameriku.
Djevojčica boluje od opasne Arnold-Chiari malformacije od koje joj prijeti čak i paraliza te joj je stoga bio nužno potreban operativni zahvat kojim bi se uklonila kost i spriječilo urastanje u mozak i eventualna šteta koju bi to prouzročilo. Kako operacija nije uspjela u Hrvatskoj, roditelji su Stephanie prema prethodnom dogovoru s dr. Davidom Frimom iz Chicaga kojemu su dostavili sve njezine nalaze, odveli na kirurški zahvat preko oceana. Sa zagrebačkog Plesa poletjeli su još 26. rujna, a u srijedu je bila zakazana operacija u 13 po taošnjem, a u 20 po našem vremenu. No nakon iscrpljujućih i brojnih pretraga među kojima je i magnetska rezonanca kojoj je djevojčica bila podvrgnuta u utorak, njezino zdravstveno stanje se pogoršalo.
– Stephanie je pozlilo noćas (u utorak) i sada je na hitnoj. Povraćala je, dobila fibru i ne osjeća se baš dobro. Mislim da sutra neće biti operacija, ali javit ću još – u utorak navečer napisala je u e-mailu PR-u kampanje Danijelu Švendi, mama malene djevojčice koja je osvojila srca najprije svojih sugrađana, a potom i cijele Hrvatske pa i šire.