Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Povećan interes za pomorstvo i poljoprivredu

03.10.2013. 22:00
Povećan interes za pomorstvo i poljoprivredu


Jako velik interes vlada i za informatičke programe, a kako smo ušli u Europsku uniju, sve veći interes vlada i za poljoprivredu, kao i za jezike


Informatika, poljoprivreda, pomorstvo, jezici – sve što je fleksibilno te lako primjenjivo i izvan granica Hrvatske na pučkim otvorenim učilištima „ide” posljednjih godina sve više i više. Već se pokazalo da se u vrijeme kriza povećava broj pomoraca, a među novijim trendovima tu su i informatičari čija priroda posla rijetko nije vezana s mjestom prebivanja. Jezici uvijek dobro dođu, a ulaskom u Europsku uniju rasplamsala se i potražnja za poljoprivrednim segmentom. Zaključak je to jučerašnjeg Sajma obrazovanja koji je održan na Narodnom trgu u sklopu 7. Tjedna cjeloživotnog obrazovanja u Zadru.
Svoje programe tamo su izložili Poljoprivredna škola Stanko Ožanić, Zajednica Talijana Zadar, CISOK Zadar, Autoškola Zadar, POU Libar, POU Algebra, Pou Zadar te POU Erudio.
Rast interesa za pomorske smjerove posebno primjećuju iz POU Libar, učilišta koje se dosad najviše iskazalo u tom segmentu, kazala je voditeljica obrazovanja Angela Bilić.
Uz pomorstvo, jako velik interes vlada i za informatičke programe, a kako smo ušli u Europsku uniju, sve veći interes vlada i za poljoprivredu, kao i za jezike, otkrila je jučer Ina Gulan Kadić, ravnateljica Pučkog učilišta Erudio te koordinatorica Agencije za obrazovanje odraslih za tri županije pri organizaciji Tjedna cjeloživotnog učenja.