Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Šango i Mandić s Martiniquea izručeni u Remetinec

03.10.2013. 22:00
Šango i Mandić s  Martiniquea izručeni u  Remetinec


Da, moj je klijent izručen Hrvatskoj, nalazi se u istražnom zatvoru. Istraga je u tijeku i provodi ju USKOK, pa sukladno odredbama o tajnosti postupka, ne mogu ništa više u ovom trenutku reći – kaže Andrej Korljan, odvjetnik najmlađeg osumnjičenika iz skupine, 27-godišnjeg skipera Ivana Šanga


Iz zatvora na dalekom Martiniqueu u Karibima nakon više od godine dana u Hrvatsku su ovih dana izručeni Zadranin Ivan Šango (28) i Zagrepčanin Milan Mandić (44). Njih su dvojica u svibnju prošle godine “pali” u ruke tamošnjoj policiji u sklopu akcije Iadera pod sumnjom da su članovi tajne skupine uhvaćene u Boca Chici sa 175 kilograma čistog kokaina namijenjenih narkotržištu u Europi.
– Istina je da je moj klijent izručen Hrvatskoj i da se nalazi u istražnom zatvoru. Istraga je u tijeku i provodi ju USKOK, pa sukladno odredbama o tajnosti postupka, ja ne mogu ništa više u ovom trenutku reći – kratko nam je potvrdio informaciju Andrej Korljan, odvjetnik najmlađeg osumnjičenika iz skupine, 27-godišnjeg skipera Ivana Šanga.
Stric i nećak Šango te Mandić i Gančanović dane krate iza zidina zagrebačkog Remetinca čekajući da USKOK dovrši istragu. Mužanović, koji je za obranu angažirao Tanju Budimir i Ljubu Pavasovića Viskovića, Miletić i Zanze optužnicu čekaju na slobodi. Sva trojica su za tu pogodnost jamčili svojom imovinom – Mužanović u vrijednosti od 3,8 milijuna kuna, dok je imovina ostale dvojice procijenjena na nešto više od po dva milijuna kuna.