Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Smolić oslobođen, Brkiću društveno koristan rad na slobodi

03.10.2013. 22:00
Smolić oslobođen, Brkiću društveno koristan rad na slobodi


Sutkinja Dijana Grancarić napomenula je kako novi Kazneni zakon dekriminalizira posjedovanje droge za osobnu uporabu te da stoga to više nije kazneno, već prekršajno djelo


Davor Brkić (45), viši kondicijski trener i Edo Smolić (43), umirovljeni pravosudni policajac, proglašeni su krivima za posjedovanje 8,28 grama heroina, no ne i za dilanje kako im se to optužnicom stavljalo na teret. Brkić je osuđen na godinu dana zatvora koji mu je zamijenjen društveno korisnim radom u trajanju od dva sata po danu, odnosno ukupno 733 sata, dok je Smolić oslobođen kaznene sankcije. Obrazlažući presudu sutkinja Dijana Grancarić podsjetila je na izmjenu zakona koji je od 1. siječnja ove godine stupio na snagu te odredbu po kojoj je sud u slučaju osuđujuće presude dužan kaznenu sankciju izreći po onom zakonu koji je povoljniji za otuženika.
Grancarić je napomenula da je sudsko vijeće kojim ona predsjeda imalo na umu olakotne okolnosti za Brkića koji se dobro držao pred sudom, koji ranije nije osuđivan, ali i to što je sudionik Domovinskog rata, otac malodobnog djeteta te što se okrenuo obiteljskom životu i u međuvremenu završio fakultet.