Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Vrtićko dvorište u novom ruhu

03.10.2013. 22:00
Vrtićko dvorište u novom ruhu


Tijekom inicijative organizirana je i interaktivna radionica u kojoj smo poticale djecu da svojim crtežima ovjekovječe promjene koje su vidjeli u dvorištu vrtića. Kroz crteže ih učimo prepoznavati neke vrste sredozemnog bilja, rekla je ravnateljica Bonjolo dodajući kako se željelo i podignuti svijest o ekologiji i volonterizmu


Dječji vrtić Leptirić, u suradnji s Općinom Bibinje, komunalnim poduzećem Bibinjac d.o.o., roditeljima i Lokalnom akcijskom grupom Laura uredio je dvorište, obojio ogradu i posadio sredozemno bilje, stablo mendule u općinskom dječjem vrtiću na obali uvale Jaz na Talinama.
– Riječ je o građanskoj inicijativi “Raširimo krila” koja se održava zahvaljujući zakladi Kajo Dadić iz Splita koja je odobrila 14.000 kuna Dječjem vrtiću Leptirići i kvalitetnom programu za programsko područje “Naš doprinos zajednici”, rekla je Suzana Lisica, stručna suradnica za društvene djelatnosti u Općini Bibinje.
Zahvaljujući vrijednoj zajedničkoj akciji, okoliš dječjeg vrtića je odsad puno ljepši. Na inicijativu LAG Laura provedena je jedna iznimno lijepa i korisna zajednička akcija za najmlađe Bibinjce.
Uz uređenje dječjeg dvorišta, cilj ove inicijative je i razvoj civilnog društva u malim sredinama, pogotovo razvoj volonterizma, čime je dodana vrijednost cijeloj inicijativi.