Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Policajci tvrde kako Joviću nisu sugerirali da tereti Čulinu

03.11.2010. 23:00
Policajci tvrde kako Joviću nisu sugerirali da tereti Čulinu


Policajci su jučer svjedočili jer ih je Mladen Jović na prošloj raspravi optužio da su mu prilikom ispitivanja u policiji navodili neka imena i sugerirali ih, a među ostalima i ime Ante Čuline kako bi ga teretio za drogu
Zbog nedolaska Mladena Jovića Panjake (50) danas je na Županijskom sudu u Zadru formalno odgođen nastavak suđenja njemu i Anti Čulini Krunti (35) zbog droge, no Sudsko vijeće kojim u ovom slučaju predsjeda Dijana Grancarić odlučilo je iskoristiti zakonsku mogućnost kako se ne gubilo vrijeme i izvanraspravno kao svjedoke, ispitati trojicu policajaca Odsjeka za droge PU zadarske.
Naime, na prošloj je raspravi Mladen Jović u svojoj obrani rekao kako su mu policajci prilikom ispitivanja u policijskoj postaji “naveli neka imena, čak ih i sugerirali”,a među njima su mu sugerirali i ime Ante Čuline kako bi ga teretio.
Jović je tada rekao na sudu kako su mu policajci, misleći na Čulinu, doslovno rekli: “Reci njega, dečki će ga od gušta ići uhapsiti”.
Upravo iz tih razloga, Sudsko je vijeće odlučilo saslušati i ispitati Antu Lučića, Željka Bačića i Zvonimira Škaru koji su potvrdili kako nije bilo nikakvih sugestija, a niti bilo kakve prisile u odnosu na Jovića kako bi bilo koga teretio, pa tako ni Antu Čulinu.
Upravo Ante Lučić koji je u to vrijeme prije tri godine bio voditelj Odsjeka kriminaliteta droga jučer je u svom iskazu tu Jovićevu optužbu prvi, kategorički opovrgnuo, a kasnije i njegovi kolege.
– Imali smo saznanja da se na predjelu Karma u Arbansima “dila” droga. Temeljem tih saznanja kolege su na tom području bile u prismotri koja je rezultirala uhićenjem Mladena Jovića. On je želio iskazivati kako, što i odakle mu droga. Ja sam ga upozorio da će sve ono što nam kaže biti izdvojeno iz spisa, ali ako želi to može ponoviti i istražnom sucu i državnom odvjetniku – pojasnio je policajac Lučić.
Nakon njihovih svjedočenja, rasprava je odgođena do sredine ovog mjeseca. Ovo se suđenje ponavlja nakon što je Vrhovni sud Republike Hrvatske ukinuo presudu kojom je Jović osuđen na kaznu zatvora u trajanju od tri godine i deset mjeseci, a Ante Čulina Krunte (35) oslobođen od optužbe. Jović i Čulina optužnicom se terete da su u više navrata, a posljednji put 3. studenoga 2007. godine, oko 500 grama heroina skrivenog na jednom, prebacivali na drugo skriveno mjesto. Tako je i 3. studenoga prošle godine ukupno 497,52 g heroina, skrivenog iza razvodne kutije na predjelu Karma u Arbanasima, Jović odnio oko kilometar dalje te ga sakrio u grmlje pored stabla.