Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Predstavio se kao bolesni rođak i uzeo joj novac

03.11.2010. 23:00
Predstavio se kao bolesni rođak i uzeo joj novac


Na obali Kneza Branimira u Zadru u utorak oko 21 sat, nepoznata mlađa muška osoba presrela je trojicu mladića u dobi od 15,17 i 17 godina te od njih uz prijetnju zatražila novac. Nakon toga drznik je s biciklom pobjegao. Srećom, nitko od mladića nije ozlijeđen, a za nepoznatim počiniteljem u tijeku je policijska potraga. U vremenskom razdoblju od 27 prošlog, pa do 2. studenog na gradilištu u mjestu Šimuni na otoku Pagu, provaljeno je u skladište-kontejner u vlasništvu poduzeća Gradus iz Varaždina i ukraden je razni alat bušilica, brusilica i dr. Materijalna šteta iznosi oko deset tisuća kuna. 
Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, jučer je protiv maloljetnog 15-godišnjaka podnesena kaznena prijava zbog sumnje u krađu. Sumnjiči se da je krajem prošlog mjeseca iz dvorišta kuće u ulici Josipa Jurja Križanića  u Zadru ukrao moped “tomos” 48-godišnjeg vlasnika.
U utorak poslijepodne u Pagu, nepoznata muška osoba došla je u obiteljsku kuću 76-godišnje starice, predstavila se kao daljni rođak i tražila novčanu pomoć zbog navodne operacije srca u Sloveniji. Nakon što mu je starica dala novčani iznos od  tisuću i 300 kuna, kao zahvalu joj je ostavio pet komada platnenih stolnjaka, a kad je muškarac otišao, starica je kontaktirajući ostalu rodbinu, zaključila da „daljnji rođak” ne postoji. U tijeku je potraga za prevarantom.