Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Auto u Arbanasima namjerno zapaljen

03.11.2011. 23:00
Auto u Arbanasima namjerno zapaljen


Nakon što su jučer tijekom prijepodneva obavili očevid, zadarski su policajci utvrdili kako je uzrok požara na fiat puntu u vlasništvu 63-godišnjeg S. Perovića otvoreni plamen, odnosno da mu je netko, policiji za sada nepoznat, namjerno zapalio auto. Punto je bio parkiran ispred njegove obiteljske kuće u Arbanasima, a požarom mu je nanesena šteta koja se procjenjuje na oko 25 tisuća kuna.
Policajci sada pokušavanju ući u trag počinitelju protiv kojeg je već podnesena prijava zbog kaznenog djela ocijenjenog kao uništenje i oštećenje tuđe stvari.
Prema informaciji iz PU zadarske, auto je planuo jučer iza 4 sata ujutro u Ulici nadbiskupa Vicka Zmajevića, a vatru su ubrzo ugasili zadarski vatrogasci. No, unatoč njihovoj brzoj intervenciji, stražnji dio automobila, odakle je i krenuo plamen, u cijelosti je izgorio.
A, na autocesti kod čvora Zadar 2 jučer oko 9.40 sati došlo je i do požara na vozilu BMW 7, švicarskih registracija kojim je upravljao hrvatski državljanin sa šibenskog područja. Nakon intervencije ophodnje, policije i vatrogasaca, požar je na vozilu ubrzo ugašen i utvrđeno je da je uzrok izbijanja vatre samozapaljenje do kojeg je došlo u vožnji. Nitko nije ozlijeđen, a auto nije u cijelosti izgorjelo te ga ja odvukla vučna služba.