Srijeda, 1. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Idemo po bod, sanjamo sva tri

03.11.2011. 23:00
Idemo po bod, sanjamo sva tri


Sigurno će Karlovčani gristi na terenu, ako ni zbog čega drugog, onda zbog osobne promocije i eventualnog transfera. Ali, kao što sam rekao, smatram da smo kvalitetniji od njih i da možemo ostvariti pozitivan rezultat – kazao je Maruna


U prvoligašu sa Stanova ponovno muku muče kako sastaviti momčad za sljedeće kolo u kojem Zadar gostuje u gradu na četiri rijeke. Trojac Bilaver, Vasilj, Pezo sakupio je po tri žuta kartona pa neće konkurirati gostovanje protiv Karlovca. Kada tome pridodamo ozlijeđene kapetana Jakova Suraća, Mihaela Kovačevića i Juru Jerbića (mononukleoza), onda nije teško ocijeniti da će trener Dalibor Zebić imati dosta problema oko prvog sastava. Šime Maruna će, barem kako najavljuju na Stanovima, od prve minute zaigrati na desnom boku, tamo gdje inače ordinira Bilaver. Ove sezone je igrao u četiri utakmice s minutažom od 189 minuta.
– Čini se da ću biti u sastavu protiv Karlovca, barem se tako čini po treninzima. Jedva čekam tu utakmicu – bilo je prvo što nam jučer u telefonskom razgovoru kazao Maruna.
– Smatram da smo bolja momčad od Karlovca i da možemo osvojiti barem jedan bod, ako ne i sva tri. Idemo po bod, a sanjamo sva tri. To ne znači da će nam biti lako, ali mišljenja sam da možemo napraviti puno u gradu na četiri rijeke.
Puno je izostanaka i ozlijeđenih igrača u redovima prvoligaša sa Stanova.
– Činjenica je da će nam faliti kapetan Jakov Surać, a neće biti Bilavera, Vasilja i Peze zbog žutih kartona. Međutim, koga nema bez njih se mora. Vjerujem da ćemo svi koji istrčimo u subotu protiv Karlovca dati sve od sebe kako bi ostvarili pozitivan rezultat.
Karlovac je, čini se, u rasulu, igrači su odbili trenirati zbog neisplaćenih dugovanja.
– Čini se da je Karlovac u velikim problemima, nisu trenirali, a u prošlom kolu su glatko poraženi na Šubićevcu 4:1. Međutim, mi se ne smijemo previše obazirati na to jer do pozitivnog rezultata ne možeš ako ne daš sve od sebe na travnjaku. Uostalom, zar nije i Hajduk nakon zadnjeg njihovog štrajka odigrao neriješeno u Karlovcu. Sigurno će Karlovčani gristi na terenu, ako ni zbog čega drugog, a onda zbog osobne promocije i eventualnog transfera. Ali, kao što sam rekao, smatram da smo kvalitetniji od njih i da možemo ostvariti pozitivan rezultat.
Zadar najlakše igra s Hajdukom i Dinamom, a puno teže s ostalim prvoligašima.
– Činjenica je da smo motiviraniji protiv Hajduka i Dinama, a protiv ostalih kao da mislimo da će pobjeda doći sama od sebe. Tako je bilo i protiv Slaven Belupa koji nas je potpuno nadigrao u Stanovima. Međutim, mislim da smo naučili lekciju i da ćemo to demonstrirati u Karlovcu – kazao je na kraju razgovora Maruna.


Surać: Počinjem trenirati za nekoliko dana




Kapetan Jakov Surać je ozlijeđen. To nikako nije dobra vijest za prvoligaša sa Stanova jer, sa Surijem na travnjaku i bez njega nikako nije isto. Najprije ga je napala upala grla, sada je u pitanju koljeno.
– Napravio sam magnetsku rezonanciju koja nije pokazala neka veća oštećenja tog lijevog koljena i neće trebati operativni zahvat kako se u početku posumnjalo. Činjenica je da je u nekom od duela protiv Dinama došlo do udarca koji je uzrokovao pomicanje u koljenu. Zanimljivo je da ja nisam ništa osjetio. Tu su u pitanju križni ligament i tetive, vjerojatno je riječ o nekom istegnuću koje je stvorilo vodu u tom koljenu. Sutra (op.a. danas) idem vaditi tu vodu i nadam se da ću za nekoliko dana biti ponovno na travnjaku u punom treningu – kazao je jučer dobro raspoloženi Surać.