Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Zadarski Al Capone odslužio svoje

03.11.2013. 23:00
Zadarski Al Capone odslužio svoje


Zadarski Al Capone, 54-godišnji Zvonimir Ninčević ovih bi dana mogao izaći na slobodu jer mu je Vrhovni sud RH umanjio zatvorsku kaznu za šest mjeseci.
On je naime, sredinom lipnja prošle godine bio osuđen na dvije i pol godine zatvora zbog pokušaja ubojstva Tomislava Klarice, obrtnika i predsjednika KK Voštarnica.
Kako su svoju odluku objasnili suci Vrhovnog suda, kazna izrečena Ninčeviću bila je prestroga tim više, što je u “trenutku počinjenja kaznenog djela bio smanjeno ubrojiv u znatnoj mjeri”. Uzeto je u obzir mišljenje vještakinje psihijatrijske struke dr. Vere Klarić koja je tijekom suđenja utvrdila da boluje od PTSP-a te je njegovo psihičko stanje ocijenila i kao duboki i trajni poremećaj ličnosti. Još je naglasila kako mu je potrebno pshijatrijsko liječenje ambulantnog tipa.
Ninčević je podsjećamo, osuđen jer je sredinom prosinca prije dvije godine oko 23 sata u jednom kafiću u Ulici Josipa bana Jelačića u Zadru, u “žaru” svađe zamahnuo nožem duljine oštrice oko sedam centimetara u namjeri da ubode Tomislava Klaricu u prsa. Uzrok incidentu, kako je tada u svojoj obrani istaknuo Ninčević, je njegova poznanica koju je Klarica navodno vrijeđao. No, Klarica je u svakom slučaju, uspio izbjeći ubod jer ga je uhvatio za ruku, ali ga je Ninčević potom zahvatio po trbuhu i srećom, tek mu lakše ozlijedio trbušnu stijenku.
Alu Caponeu je bila izrečena ista zatvorska kazna u trajanju od dvije i pol godine i 2006. godine jer je na mostu nožem ubo i jednog svog poznanika s kojim je od ranije imao razmirica. Gurajući bicikl, Ninčević je prišao društvu koje je stajalo uz ogradu mosta i razgovaralo, izvukao nož iz džepa i snažno zamahnuo prema čovjeku. Potom je sjeo na bicikl i odvezao se, dok je njegov poznanik, ranjen, uspio tek doći do kraja mosta gdje se srušio, nakon čega je kolima Hitne medicinske pomoći odvezen u zadarsku Opću bolnicu. Osim toga je i 2004. godine bio više puta uvjetno osuđivan.
U vrijeme trajanja suđenja pred Sudskim vijećem Borisa Babića, Al Capone je bio u pritvoru gdje je dočekao i pravomoćnost ove presude. S obzirom da je iza rešetaka od dana uhićenja 14. prosinca 2011. godine, kaznu je još malo pa – odslužio.