Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Zbog kockanja iza rešetaka!

03.11.2013. 23:00
Zbog kockanja iza rešetaka!


Iako je bio zaposlen kao konobar u jednom poznatom zadarskom kafiću u Varoši i za konobara je imao poprilično solidnu plaću, 21-godišnji Zadranin je na zadarskom Županijskom sudu pred Sudskim vijećem Marijana Bitange, zbog čak šest oružanih razbojstava, nepravomoćno osuđen na zatvorsku kaznu.
Radi se o Josipu Lončaru koji je osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od dvije godine i deset mjeseci. No, pola te kazne provest će iza rešetaka, a za ostatak od godine i pet mjeseci izrečena mu je uvjetna osuda s rokom kušnje od tri godine.
Mladić je tako prema onome što je pisalo u optužnici zadarskog tužiteljstva, maskiran ušao u trgovinu Sonik na Putu Nina i u prodavačicu uperio nož duljine 28 cm i oštrice 17 cm. Šokiranoj ženi ukrao je sav novac iz blagajne, a to je u ovom slučaju bilo 590 kuna. Nestao je u “vidu magle”.
Na meti mu je bila i trgovina Bakmaz u Riječkoj ulici u Zadru gdje je na isti način – maskiran ušao u trgovinu te istim nožem, uz prijetnju prodavačici “maznuo” nešto manje od dvije tisuće kuna. Par dana kasnije, u “mjesecu darivanja” prošle godine u poslijepodnevnim satima, opet je opljačkao Bakmaz, no ovoga puta u Ulici Ive Mašine u Zadru.
Istim oružjem na isti način “utržio” je preko dvije tisuće kuna. Onda je na redu opet bila trgovina Sonik u Ulici Mate Balote odakle je ukrao dvije tisuće kuna, pa opet malo Bakmaz u Ulici Ljudevita Gaja u Zadru. Odnio je nešto manje od četiri tisuće kuna te naposljetku je maskiran, istim nožem po istom scenariju, opljačkao i trgovinu Sonik, ali ovoga puta na predjelu Mala Makarska u obližnjem Sukošanu. Iz te je trgovine odnio više od tri i pol tisuće kuna. Sveukupno je ukrao 14 tisuća kuna.
Sva je razbojstva počinio u vremenskom razdoblju od početka prosinca lani do veljače ove godine. Tijekom suđenja se branio sa slobode.
Ali, ono što je svakako zanimljivo, uz dijelom zatvorsku kaznu i dijelom uvjetnu osudu, Josipu Lončaru izrečena je i mjera obaveznog liječenja od ovisnosti – o kocki.
Od tog će se poroka liječiti, kako stoji u presudi za vrijeme boravka iza rešetaka, ali i trajanja uvjetne kazne.