Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Podučavali osnovce kako učiti na zabavan način

03.11.2016. 23:00
Podučavali osnovce kako učiti na zabavan način


U organizaciji Ogranka Crno Gradske knjižnice Zadar u suradnji sa Centrom za poduku Tempero održana je radionica „Učimo učiti i volimo čitati”, u kojoj su sudjelovali učenici nižih razreda područne škole Crno Osnovne škole Stanovi.
Pod motom „Dijete je knjiga iz koje čitamo i u koju bismo trebali pisati” učenicima je predstavljeno kako je učenje najvažnija životna vještina, a znati kako učiti veliko bogatstvo. Ukoliko djeca uče s veseljem, interesom, na zabavan način, učenje postaje mnogo brže i lakše. Danas raspolažemo praktičnim rješenjima koje svakom djetetu omogućuju nadići poteškoće u učenju, probleme u školi ili loše ocjene. Mozak voli igru i radost, najlakše prima ono što doživljava ugodnim i privlačnim.
Voditeljice Centra za poduku Tempero učenicima su objasnile što je učenje, kako učiti, čimbenike uspješnog učenja, učenje na satu i učenje kod kuće. Kroz igru s njima prošle su kroz multisenzorne vježbe za pripremu učenja, koje uključuju mentalni i fizički fokus tj. tehnike iz područja neuroedukacije, koje stavljaju inovativnost i kreativnost na prvo mjesto te uče razmišljati, promišljati i kritički pristupati rješavanju zadataka i problema. Tijekom radionice učenici su vježbali kako putem mentalnih mapa organizirati nastavno gradivo te ostale kreativne tehnike učenja i ponavljanja školskog gradiva.