Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Po pobjedu bez imperativa

Autor:

03.12.2009. 23:00
Po pobjedu bez imperativa


Zadarski rukometaši večeras (20 sati) će u Domu sportova “Mate Parlov” u Puli odigrati još jedan derbi ovogodišnjeg prvenstva. Palekina momčad susreće se s tradicionalno kvalitetnom Arenom Jadrograd – klubom koji također posjeduje prvoligaško iskustvo, ali i klubom koji je bez obzira na sastav, već godinama u vrhu Prve B, odnosno današnje Dukat prve lige. Puljani predvođeni trenericom Slavicom Bonić trenutačno zauzimaju peto mjesto na ljestvici. Iako su u posljednjoj utakmici na gostovanju u Prelogu u posljednjim minutama prokockali čak šest golova prednosti (33:33), njihovo slabije izdanje i (samo) jedan bod ne bi smjeli zavarati Zadrane. Možda Arena i nema izražene ambicije kao njihovi gosti, no sigurno je da će u svojoj dvorani dati sve od sebe ne bi li savladali jednu od najjačih momčadi lige. Golmani Popović i Badurina, izuzetno opasni vanjski Tomašev ili iskusni Breščić nositelji su igre Istrana, međutim, opasnost po Balenta vrebat će sa bilo koje od šest napadačkih pozicija.  
Zadar, čini se, u ovu utakmicu ne ulazi s imperativom pobjede, a upravo to može biti i njihov najjači adut. Za razliku od gostovanja u Crikvenici kada su “morali” pobijediti i dokazati se, rukometaši iz Mocira shvaćaju da do kraja prvenstva ima još mnogo kola, a u nastavku ih čeka povoljniji raspored. Tako rasterećeni, ali naravno i uz odlično večerašnje izdanje, Palekini rukometaši imali bi  realne šanse za uzeti nove bodove.
– Radi se o sastavu koji je već godinama zajedno. Pritom, ne treba posebno naglašavati da su uvijek pri vrhu ljestvice. Kvalitetom sigurno spadaju među četiri najbolje momčadi lige, dok njihovog najopasnijeg igrača smatram lijevog vanjskog Tomaševa. Bit će to zasigurno tvrda utakmica, no nadam se da ćemo bez obzira na njihovu kvalitetu, uspjeti nametnuti svoju igru i naravno – uzeti bodove – mišljenja je Frane Kardum, pomoćni trener Zadar Slada.
Zadrane ohrabruje i podatak da u Pulu putuju neopterećeni ozljedama. Iste su, nakon dugo vremena, ovaj put zaobišle prvu sedmorku Slada.
Dukat Prva HRL
Raspored 12. kola: Arena Jadrograd – Zadar Slad (petak, 20 sati), Đakovo – Crikvenica, Ivančica Ivanec – Solin, Trilj – Kaštela Adriachem, Senj Wallenborn – Županja, Slatina – Prelog, Gorica – Umag.


 STIGLE NOVE LOPTE


U posljednje dvije sezone Zadrani su počeli sličiti na ozbiljnu momčad i kad je riječ o popratnim sadržajima, koji nisu nužno vezani za kvalitetu igrača. Tako su ove sezone kupljene dvije nove garniture dresova, a momčad je dobila i nove trenirke. Ovih dana nabavljene su nove lopte, a njihovu je kupnju omogućilo je Odvjetničko društvo Kotlar&Vidov i partneri.