Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Bodom završili jesen

03.12.2010. 23:00
Bodom završili jesen


U posljednjem kolu jesenskog dijela prvenstva Zadra je na Stanovima remizirao sa Slaven Belupom. Prvoligaš sa Stanova imao je vodstvo do 84. minute i nekoliko nerealiziranih stopostotnih prigoda, što ga je u konačnici koštalo kada je Delić pogodio za izjednačenje i podjelu bodova.
U 14. minuti prva prilika za Zadrane. Santini je na 18 metara od vratiju gostiju izborio slobodnjak, Mršić je namjestio loptu i odapeo. Na žalost Zadrana odličan udarac Mršića skida spremni Rodić.  Igrala se 22. minuta kada su priprijetili gosti iz Koprivnice, Delić je opalio s 20-ak metara, Gluić je spreman. U 33. minuti Porecki s nekoliko metara iskosa pogađa vanjski dio lijeve vratnice Gluićeva gola. U 38. minuti Mršić s ruba šesnaesterca iznenada odapinje, a Rodić  krajnjim naporom loptu odbija u korner. U 45. minuti velika prilika za Zadrane. Puljić je jednu nabačenu loptu sa svoje polovice prebacio glavom za Terkeša koji se našao oči u oči sa Rodićem, ali ne postiže gol.
U drugom poluvremenu prvu priliku bilježe Zadrani. Banović se iznenada našao oči u oči sa Rodićem, ali gostujući vratar ipak otklanja ovu opasnost. Ćurjurić u 57. minuti pokušava s 22 metra, lopta odsjeda na mreži, ali izvan okvira gostujućeg gola. U
65. minuti najstroža kazna za Zadrane. Na jednu povratnu loptu zaletio se Pezo i uspio stići do nje prije vratara Rodića koji ga ruši u svom kaznenom prostoru. Izvođač s kreča je Santini koji pogađa donji desni kut vratar Rodića – 1:0.
U 72. minuti Ćurjurić je nabacio loptu u kazneni prostor gostiju, a Puljić je za par centimetara bio prekratak u namjeri da ponovno matira Rodića. Igrala se 77. minuta kada je Santini fantastičnom okomitom loptom izbacio u gol šansu Terkeša koji izlazi sam ispred Rodića. Zadrov napadač tuče oštro, ali nažalost ravno u vratara i ova prigoda odlazi u nepovrat. Ali zato gosti iz Koprivnice ne promašuju, koriste sljedeću polušansu.
U 84. minuti iz jedne naizgled bezazlene situacije Zadrani su primili zgoditak, Delić je primio loptu na rubu šesnaesterca i umjesto da ga ga blokiraju igrači Zadra puštaju da uputi udarac. Udarac nije bio jak, ali sasvim dovoljan da lopta odsjedne u lijevom donjem kutu Gluićeva gola koji se u ovoj situaciji ije iskazao svojom intervencijom. Do kraja su Zadrani pokušali stići do pobjede, ali neuspješno.


 ZADAR – SLAVEN BELUPO 1:1


ZADAR – Igralište u Stanovima. Gledatelja: Sudac: Marko Matoc (Zaprešić). Pomoćnici: Željko Grgec (Bistra) i Jerko Crnčić (Vrbovec). Strijelci: 1:0 Santini (65. – 11 m), 1:1 Delić ( Žuti kartoni: Vasilj, Pezo, Terkeš (Zadar), Poljak, Delić, Rodić, Purić (Slaven B. )Crveni:
ZADAR: Gluić 6, Skočibušić 6, Con 6, Glumac 6, Puljić 6, Pezo 6,5, Banović 6 (od 53. Ćurjurić 6), Vasilj 6, Mršić 6 (od 79. Jerbić -), Terkeš 6, Santini 6,5.
SLAVEN BELUPO: Rodić 6,5, Kokalović 6, Poljak 6, Bagarić 6 (od 90. Poldrugač -), Delić 6,5 (od 90. Šestak-) , Purić 6, Milardović 6, Poredski 6 (od 59. Jakšinić -), Gregurina 6, Nynkeun 6, Maras 6.