Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Neka se čudo dogodi

03.12.2010. 23:00
Neka se čudo dogodi


Iako smo dosta mladi možemo i iskusnom Omišu pružiti dobar otpor – smatra Marija Mazija


Nakon dva uzastopna slavlja, protiv Agrama i Splita, košarkašice Zadra očekuju dva susreta u kojima njihove suparnice nose predznak izrazitih favorita. U osmom će se kolu tako ogledati s omiškim Studencom, a nakon jednotjedne stanke, u 10. ovosezonskom pokušaju dočekat će ih lider Pula. S obzirom na snagu spomenutih sastava, teško je očekivati da izabranice Marije Mazije mogu nastaviti s pobjedničkim nizom. No, društvo s Višnjika u ove utakmice ulazi bez rezultatskog imperativa te može rasterećeno dočekati kraj jesenskog dijela prvenstva. Rasterećeno ponajviše iz razloga što su Omiš i Pula najizgledniji kandidati za Ligu za prvaka, što znači da će se međusobni skor Zadra i ove dvije ekipe na kraju najvjerojatnije brisati.
– Studenac je prilika za uigravanje određenih varijanti na koje bismo onda mogli računati na nekim drugim utakmicama. Ne znam koliko je realno očekivati pobjedu u toj utakmici, ali za nas je ohrabrenje dobra igra koju smo u prvom kolu pokazali u Omišu. Iako smo dosta mladi možemo i iskusnom Omišu pružiti dobar otpor – kaže Marija Mazija, trenerica Zadra.
Dakle, košarkašice s Višnjika praktički i nemaju puno toga za izgubiti, osim forme naravno, koja je u posljednje vrijeme u uzlaznoj putanji, a takva će im biti itekako potrebna uoči proljetnog dijela i pokušaja da izbore šestu uzastopnu prvoligašku sezonu. Do tada, njihov je prvi suparnik Omiš – ekipa koju će sutra (nedjelja) u 16 sati ugostiti na Višnjiku. Po pitanju odnosa snaga, karte su odavno posložene, a gotovo svi aduti na gostujućoj strani, no slijedom gore navedenog, Zadar može barem pokušati iznenaditi. Kao što smo već rekli, izgubiti ne mogu previše, a “bijelo-plave” su nemali broj puta dokazale kako najbolje funkcioniraju rasterećene. Dobro šutersko izdanje i angažirana igra u obrani ne mora biti jamstvo samo dobrog nastupa, i ništa više od tog. Čuda su moguća, a utakmica zaista traje 40 minuta.
U 8. kolu igraju: Zadar – Studenac Omiš (nedjelja, 16 sati), Plamen Požega – Agram ZG, Pula – Split, Croatia 2006 slobodna.