Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

25 C°

Pobjedom do najbolje polusezone u povijesti

03.12.2010. 23:00
Pobjedom do najbolje polusezone u povijesti


Činjenica je da nam se uz našu pobjedu mogu poklopiti još neki rezultati i da na kraju možemo biti plasirani vrlo visoko na prvoligaškoj ljestvici. To zasigurno dodatno motivira moje igrače – kazao je Dalibor Zebić, trener Zadra


Došli smo do kraja jesenskog dijela Prve HNL. Zadar će u 18. kolu na Stanovima dočekati momčad Slaven Belupa i pokušati pobjedom završiti jesensku dionicu. Motiva ne manjka u momčadi Dalibora Zebića, svim igračima je jasno da s tri boda mogu završiti čak oko 5.-6. mjesta, što bi doinijelo najbolji plasman Zadra ua kraju jedne polusezone. Uz to mirniji bi puno bio i odmor, a veselije pripreme za nastavak prvenstva. U svakom slučaju ne treba sumnjati da će Zadrani danas dati sve od sebe da pronađu lijek za “farmaceute” i tri nova boda arhiviraju na svoj konto.
– U jedno sam siguran, moji igrači će danas dati sve od sebe da jesenski dio prvenstva završe pobjedom – kazao je u prvoj rečenici Zadrov strateg Dalibor Zebić.
– Kroz tjedan smo najviše radili na motivaciji, iako, iskreno moram reći da moje igrače nije trebalo previše motivirtati. Primjećujem da su svi u natjecateljskom tonusu i da s nestrpljenjem očekuju tu posljednju utakmicu ove jeseni. U vrlo dobroj smo formi i želimo to prezentirati na pravi način protiv Slaven Belupa.
Zebića jedino muči teren koji je nakon velike kiše u teškom stanju.
– Teren će biti težak, u to ne treba sumnjati. Nakon ovoliko kiše ništa se drugo ne može očekivati. Vidjeli smo u kakvom je stanju bio Poljud kada je Hajduk igrao protiv AEK-a. No, nećemo se previše obazirati na to, kako nama, tako i našim suparnicima.
Zadrov strateg ne sumnja u pristup svojih igrača u subotu protiv “farmaceuta”.
– Zna se kakav mora biti pristup i kako se mora ući u utakmicu. Na Stanovima svima od prve minute moramo pokazati gdje su došli igrati i čiji je ovo teren. Smatram da je vrlo važno za samopouzdanje momčadi, ali i zbog toga kako će suparnik reagirati kada silovito kreneš u utakmicu. Kada već u prvih nekoliko minuta stvoriš šansu ili dvije, u glavama suparničkih igrača odmah se pojavi sumnja u vlasite mogućnosti u tom dvoboju.
Što se tiče Slaven Belupa Zebić smatra da su kvalitetna momčad, ali…
– Smatram da su puno više očekivali od ove sezone. U početnim najavama svrstavali su se uz bok Dinamu i Hajduku. Međutim, nisu ostvarili ono što su očekivali. Što se tiče igračkog kadra imaju vrlo kvalitetnu i iskusnu momčad koja nije ispunila sva očekivanja. Zato vjerujem da i među njima vlada određena nervoza zbog toga. Željeti će sigurno i u Zadru popraviti taj dojam, ali na nama je da ih u tome onemogućimo.
Svjesni su svi na Stanovima da im ova pobjeda donosi mirnu zimsku stanku, a možda i najbolji plasman Zadra nakon jedne polusezone.
– Činjenica je da nam se uz našu pobjedu mogu poklopiti još neki rezultati i da na kraju možemo biti plasirani vrlo visoko na prvoligaškoj ljestvici. To zasigurno dodatno motivira moje igrače. Međutim, zahtijevam od njih da razmišljaju isključivo o ovoj utakmici sa Slaven Belupom i kako je dobiti, a onda ćemo u miru pogledati kakvi su ishodi ostalih utakmica. U svakom slučaju sam veliki optimist i jedino očemu razmišljamo ja i moji igračći je pobjeda – kazao je na kraju jučerašnjeg razgovora Dalibor Zebić.
Vjerojatni sastav: Gluić, Skočibušić, Con, Glumac, Puljić, Banović, Pezo, Vasilj, Mršić, Terkeš, Santini.


 BANOVIĆ: NIŠTA OSIM POBJEDE




Igor Banović, vezni prvoligaša sa Stanova, poput svojih suigrača s nestrpljenjem očekuje današnji dvoboj sa Slaven Belupom.
– Dobiti ćemo, normalno. Stvarno, svi od reda vjerujemo da ćemo pobjedom protiv Slaven Belupa završiti ovaj jesenski dio prvenstva. Čujem da Koprivničani u Zadar dolaze oslabljeni, neće im biti Mujanovića i Vojnovića koje smatram njihovim najboljim igračima. Bez obzira na to nećemo se opustiti jer bi nas to moglo skupo koštati. Krenut ćemo silovito od prve minute, jednostavno im ne dati disati, a i ako Bog da što prije zabiti gol. Trebamo ponoviti ono što smo dobro radili u posljednjih nekoliko domaćih ogleda kada smo pobjeđivali.
Motiva ne manjka, svjesni su igrači Zadra da bi ih pobjeda vinula u sam vrh prvoligaške ljestvice.
– Svjesni smo toga, čak u nekim varijantama moguće je da bi bili peti ili šesti. Ma čak to nije ni toliko važno iako godi. Neka budemo i sedmi, ali da danas pobijedimo i mirni odemo na zimsku stanku. Motivirani smo i razmišljamo samo o pobjedi protiv “farmaceuta” – kazao je Banović.