Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Zadar za božićno ukrašavanje izdvojio 300 tisuća kuna

03.12.2010. 23:00
Zadar za božićno ukrašavanje izdvojio 300 tisuća kuna


Božićno ukrašavanje grada bliži se kraju. Jučer su djelatnici Marex Elektrostroja iskoristili dugo očekivano lijepo vrijeme i uz koordinaciju Nevena Stojakovića na Narodnom trgu postavili velike bijele kugle s lampicama.
Do ponedjeljka bi sve trebalo zasjati u punom sjaju. Ove godine prvi put se ukrašava novouređeni Forum, a to je za Stojakovića bio poseban izazov.
– Teško je ukrasiti novi Forum jer je sve parterno i nema se gdje nešto objesiti, već se ukrašava s poda. A vjerujem da bi taj dio Poluotoka trebao biti najsvjetliji tijekom cijele godine, ne samo za blagdane. Ove godine smo u dekoraciji najveći naglasak stavili upravo na Poluotok jer je ionako zapostavljen. Zimi je nezahvalno nešto organizirati na Poluotoku, poput lanjskog “Adventa na Poluotoku”, jer zbog vremena sve može propasti. Bit će tako sve dok se ne postavi neki veći šator, govori Stojaković.
I ove godine je na božićno ukrašavanje gradskih ulica potrošeno 300.000 kuna.
– Kad se oduzme PDV, ostaje 240 tisuća. Pola od toga ide na tehnički dio – postavljanje, spuštanje ukrasa, spajanje, odspajanje struje i njihovo skladištenje. Veliki dio se potroši na popravak starih ukrasa i s onim što ostane od svega toga kupuju se novi ukrasi, kaže Stojaković.
Zbog toga se, dodaje, ne može kreativno opustiti koliko bi htio.
– Izazov je stvarati novosti. Treba se i snaći pa kombinacijom novih i starih ukrasa i mijenjanjem lokacija stvoriti drugačiju sliku. To planiram cijelu godinu. Znam se navečer voziti po gradu pa kombiniram. Zato mislim da je dobro da ovo radi netko iz Zadra, tko poznaje grad i situaciju, kaže Stojaković.
Čeka se samo još da zasvijetli bor pa ljudi mogu i bez neke organizacije na svoje načine uživati u Adventu na Poluotoku.