Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Braća Begović potvrdila dobru formu

Autor: Andrija Prović

03.12.2012. 23:00
Braća Begović potvrdila dobru formu


Daljinskom regatom od Šibenika do Zatona završene su desetodnevne pripreme hrvatskih veslača koji konkuriraju za natup u hrvatskoj veslačkoj izabranoj vrsti sljedeće sezone. Od veslača Jadrana na pripremama su sudjelovali junior Luka Baričević i seniori Marin i Branko Begović te Mile Čakarun, ovaj puta bez svojeg kolege Mate Ledenka koji je zbog studentskih obaveza u Zagrebu propustio ove pripreme.
Vrijeme je poslužilo veslače pa je odrađen kompletni desetodnevni program, a na kraju je održana i tradicionalna daljinska regata od topova u Šibeniku do ciljnog tornja u Zatonu. Kao i na regati u Zagrebu braća Begović su u seniorskom dvojcu pokazala vrlo dobro veslanje još jednom odveslavši najbrže vrijeme petnaestak sekundi ispred dvojca Gusara koji su veslali Nikša Skelin i Vitomir Čavrlj.
U juniorskom samcu Luka Baričević zauzeo je treće mjesto s zaostatkom od dvadesetak sekundi iza pobjednika što je istovjetan rezultat kao i na regati u Zagrebu. Bolje vrijeme od njega je imao njemu poznati suparnik Ante Ančić iz Mornara i Darko Privrat iz Medulina.