Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Knez će zbog povratka u DUZS Biograd voditi volonterski

Autor: Velimir Brkić

03.12.2012. 23:00
Knez će zbog povratka u DUZS Biograd voditi volonterski

Foto: Velimir BRKIĆ



Prvim danom nove godine Ivanu Knezu, gradonačelniku Biograda na Moru, završava dvogodišnje zamrzavanje profesionalne dužnosti zadarskog pročelnika Područnog ureda Državne uprave za zaštitu i spašavanje. Kako su dužnosti prvog čovjeka grada i pročelnika županijskog centra DUZS-a nespojive, u kuloarima se može čuti i kako će Knez odstupiti s mjesta biogradskog gradonačelnika.
– Zaista ne mogu vjerovati čime se pojedinci u službi predizborne kampanje zapravo služe. Sasvim svjesno i mirne savjesti, odlučno odbijamo te objede i neistine, ostajem gradonačelnik Biograda na Moru. Štoviše, i na predstojećim izborima u mjesecu svibnju iduće godine bit ću kandidat HDZ-a za gradonačelnika Biograda.
Knez je u svom mandatu pročelnika zadarskog DUSZ-a uspješno organizirao brojne godišnje združene vježbe na kojima se proigravaju svi subjekti koji se bave zaštitom i spašavanjem, poput “Dom i sigurnost”, “More”, “Izlet” i druge. Bio je i jedan od glavnih operativaca dosad najveće NATO civilne vježbe održane u Hrvatskoj, Međunarodne civilne vježba zaštite i spašavanja IDASSA 2007., za koju je u biogradskom kampu Sv. Dominik bio podignut centar Hrvatskoga Crvenog križa za prihvat stanovništva ugroženog potresom i poljska bolnica.
– Prvog radnog dana u novoj godini najvjerojatnije se vraćam na profesionalni posao u Područni ured DUSZ-a. U tom slučaju ću povjerenu dužnost gradonačelnika obavljati volonterski, isto kao i prve četiri godine mog sveukupno šestogodišnjeg mandata gradonačelnika, poručio je.
– Ako se i vratim na posao u DUSZ, ne znam na koju ću dužnost biti raspoređen. Moguće da budem savjetnik, moguće da ne, kaže Knez.