Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Počela škola klizanja

03.12.2013. 23:00
Počela škola klizanja


Jučer je počela i škola klizanja pa je tako u popodnevnim satima prve korake učilo dvanaestero djece osnovnoškolskog uzrasta. Prijave stižu od posvuda, kazuje Musić, iz škola ili se roditelji samostalno propituju
Zadrani obožavaju klizanje. Već u prvom tjednu na zadarskom klizalištu bilo je čak dvije tisuće posjetitelja, a vikendom kada se nad klizalište spusti disko kugla, na klizalištu se zna naći i po 70, 80 klizača svih godišta. Naime, od voditelja klizanja Ivana Musića doznajemo kako na ledenu rekreaciju dolaze klizači od 6 do 66, pa i još mlađi. Naime, najmlađa ovosezonska klizačica imala je svega dvije i pol godine.
Jučer je počela i škola klizanja pa je tako u popodnevnim satima prve korake učilo dvanaestero djece osnovnoškolskog uzrasta. Prijave stižu od posvuda, kazuje Musić, iz škola ili se roditelji samostalno propituju.
Uglavnom na školu klizanja se najviše odlučuju učenici prvih četiriju razreda osnove škole, doznajemo, no kako dani prolaze uvode se i dodatni, starijima još zanimljivji sadržaji. Navčer dolaze stariji i studenti, a kroz jutro na klizalište dolaze djeca. Vikendom se kliže uz disko, a u planu je uvođenje i igara na ledu. Vjerujemo da će tako mnogi željeti isprobati balote na ledu ili utrke za parove koji će ići u večernjim satima. Kako bi klizanje bilo što pristupačnije za đake i studente od 12 do 16 sati osigurano je gratis klizanje, dok djeca iz osnovnih škola s anketnim listićima također imaju besplatan sat klizanja u vremenskom razdoblju od 10 do 12 sati. Djeca do šest gopdina također imaju besplatno klizanje pa tako klizanje plaća samo roditelj koji ih prati.
– Komentari su jako pozitivni, nismo imali nikakve pritužbe. A najljepši prizor mi je kada vidim djecu koja sa klizališta izlaze nasmiješena, kazuje Musić.
Radno vrijeme klizališta je od 9 do 22 sata radnim danom, a do 23 sata vikendom i blagdanima. Tu je i dodatna zabava za djecu u vidu trampolina i zračnih topova, a nezaobilazne su i kobasice i kuhano vino. Nedjeljom je tu i posebna animacija: od 10.30 – 12.30 sati održavaju se dječje kreativne adventske radionice i božićne igre.