Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Trajekt zaobilazi Premudu

03.12.2013. 23:00
Trajekt zaobilazi Premudu


Ionako gotovo pa odsječeni od svijeta, samim tim što žive na otoku, 50-tak stalnih stanovnika Premude već treći puta u posljednjih nekoliko dana, nema urednu trajketnu vezu sa Zadrom.
Naime, iz Mjesnog odbora otoka Premude koji administrativno pripada Gradu Zadru, upozorili su javnost kako prošle srijede 20. studenog, u ponedjeljak 25. studenog te opet u ponedjeljak 2. prosinca – iz Zadra nije isplovio trajekt Bartol Kašić na redovitoj liniji prema Istu, Olibu, Silbi i Premudi.
Katamaran Princ Zadra naime, po istim vremenskim uvjetima uredno isplovljava, unatoč činjenici, kako ističu Premujani, što ima daleko slabije maritimne karakteristike.
Kada se to dogodilo prošloga tjedna, u ime Mjesnog odbora Premude s otoka su poslali i dopis nadležnom Ministarstvu koje je potom iz zadarske Jadrolinije tražilo očitovanje.
Iz Jadrolinije u Zadru su se očitovali i ukratko pojasnili kako nisu isplovljavali zbog loših vremenskih uvjeta koji mogu ugroziti sigurnost putnika.
No, neki mještani Premude s kojima smo razgovarali nisu mogli sakriti svoje ogorčenje jer vjeruju kako Jadrolinija na njima moguće, štedi gorivo.