Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Misna slavlja za Tri kralja

04.01.2011. 23:00
Misna slavlja za Tri kralja


Najsvečanije će biti u župnoj crkvi Gospe od Ružarija u Ražancu gdje će svečano misno slavlje u zajedništvu s vjernicima s početkom u 11.30 sati predvoditi dekan ražanačkog dekanata i nadžupnik don Damir Juričin


U četvrtak se slavi veliki  kršćanski blagdan Bogojavljanje ili Sveta tri kralja čime se  ujedno obilježava završetak  božićnog vremena. U tom povodu u ninskoj prvostolnici  nekadašnjoj katedrali Sv. Anselma održat će se euharistijsko slavlje. Svečanu svetu  misu s početkom u 11.15 sati u  odsutnosti dekana ninskog  dekanata i nadžupnika don  Šime Kevrića, predvodit će  vikar zadarske gradske župe  Kraljice mira na Stanovima  Josip Galić.
Privlački vjernici istog će se  dana okupiti u svetištu  Rođenja Blažene Djevice Marije u centru mjesta na svečanoj  svetoj misi. Nju će predvoditi s  početkom u 11 sati domaći  župnik don Ante Sorić.
I na otoku Viru blagdan  Sveta tri kralja tradicionalno  će se proslaviti svečanim  euharistijskim slavljem. Misno slavlje u župnoj crkvi Sv.  Jurja s početkom u 10 sati  predvodit će tamošnji  svećenik don Stjepan Vinko.
Vjernici ražanačkog dekanata također će svetim misnim slavljima obilježiti završetak božićnog vremena. Po  običaju najsvečanije će biti u  župnoj crkvi Gospe od  Ružarija u Ražancu gdje će  svečano misno slavlje u zajedništvu s vjernicima s početkom u 11.30 sati predvoditi  dekan ražanačkog dekanata i  nadžupnik don Damir Juričin.  U večernjim satima s početkom u 17 sati u ražanačkom  svetištu održat će se i prigodni  koncert. Na njemu će nastupiti svećenička klapa “Sv.  Zoilo”, mandolinski sastav  KUD-a “Kolajna” iz Zadra,  KUD “Podgorac” iz Starigrada Paklenice i drugi.